Koluna 'evet' dövmesi yaptırdı

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa’da partisinin seçim çalışmalarına katıldı. Burada koluna ‘evet’ dövmesi yaptıran Ala, ardından vatandaşların sıkıntılarını dinleyip, hatıra fotoğrafı çektirdi

İÇİŞLERİ Eski Bakanı Efkan Ala, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun "üçüncü dönem" iddialarına cevap vererek, "Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları kasıtlı, yanlış bilgilendirme ya da okuduğunu anlamama durumu söz konusu. Her okuduğunu yanlış anlayandan ana muhalefet partisi lideri nasıl olacak” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa’da partisinin seçim çalışmalarına katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Ala, 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki ‘evet’ çadırını gezdi. Burada koluna ‘evet’ dövmesi yaptıran Ala, ardından vatandaşların sıkıntılarını dinleyip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra ‘evet otobüsüne’ geçen Ala, burada da bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Seçim çalışmalarının şenlik havasında geçtiğini vurgulayan Ala, “Bizim en kıymetli varlığımız sandık. Türkiye’nin önünü açacak halk oylamasını gidiyoruz. Büyük bir memnuniyet var. Sandıkta memleketin önüne çıkacak sonuç bir araya gelecektir. Türkiye 16 Nisan’da bir siyasi otobana sahip olacak” açıklamasını yaptı.

"KILIÇDAROĞLU KENDİSİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİDİR"
Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanının 3. dönem seçilmesiyle alakalı açıklamalarına da cevap veren Ala, “Çok hayretler içerisindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu baştan birkaç gaf yaptı. ‘Olabilir, herhalde okumadı’ dedik. İkinci döneminde cumhurbaşkanı seçildiği zaman kendisi seçime giderse, o zaman aday olamıyor. Bunu ısrarla üstüne basa basa ‘İkinci döneminde meclisi seçime götürür ve üçüncü dönemde kendisi de aday olur’ diyor. Açıkça bu durum düzenlemeye aykırı. Yanlış ve yanıltıcı bir bilgi. Ben bunu gaf olarak algılamıyorum. Bu kasıtlı, yanlış bilgilendirme, ya da okuduğunu anlamama durumu söz konusu. Açık düzenlemeyi hala okumamış olduğunu düşünmek ana muhalefet partisi liderine yakışmaz. Bu millete saygısızlıktır. Herkesin okumasına açık metni okumadıysa büyük bir hata ve yanlışın içerisindedir. Okuyup da anlamadıysa orayı bırakmalıdır. Anlayıp da milleti yanıltıyorsa bir siyasi için affedilir bir durum değil. O zaman kendisini gözden geçirmelidir. Bir olur, yanılalbilir. İki gaf yapabilir. Üçüncüsü yanlış anlayabilir. Ama her okuduğunu yanlış anlayandan ana muhalefet partisi lideri nasıl olacak? Metin çok net. İkinci dönemde seçim kararı alırsa kendisi seçime katılamıyor” diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE EYALET SİSTEMİ KURULAMAZ"
Türkiye’nin eyaletlere bölüneceği ve muhtarların kaldırılacağı iddialarına da cevap veren Ala, “Türkiye anayasayla belirlenmiştir. TBMM’nin bile anayasa değişmeden eyalet kurma yetkisi yoktur. Hele ki cumhurbaşkanının hiç yoktur. Bu yanlış bilgilendirmedir. Türkiye’de eyalet sistemi kurulamaz. Anayasada açıkça her şey yazılmıştır. Açık madde var. Bu konu TBMM ve cumhurbaşkanın yetkisinde değildir. Muhtarlık idari birimdir. Anayasada açıkça tanımlanmış birimi ortadan kaldırmak kimsenin yetkisinde değildir. Toptan o düzenleme o madde durduğu sürece hiçbir sorun yok. Bu tür şeyler kafa bulandırmak için yapılıyor” şeklinde konuştu.

29 Mar 2017 - 15:31 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber