'Koltuğa değil hizmete talibiz'

Alanya’da bir tam gün geçiren, muhtarlar, turizmciler ve esnafı dinleyen AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Büyükşehir Yasası’nın faydalarını anlattı

- Alper KUTAY ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel hafta sonu Alanya’da köy muhtarlarıyla kahvaltı yaptı, turizmcileri, sanayi ve şoför esnafını ziyaret edip sorunlarını dinledi. Türel, 28 Eylül Cumartesi günü sabah saat 10.00’da Alanya’ya gelerek Öğretmenevi’nde düzenlenen köy muhtarları toplantısına katıldı. AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney’in ev sahipliğinde yapılan toplantıda Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, AKP Alanya Belediye Başkan Aday Adayı Kuddusi Müftüoğlu, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Necati Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

BÜYÜKŞEHİR YASASI’NI ANLATTI

AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney ile Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun konuşmalarının ardından muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Türel, muhtarlarla yaptıkları toplantılarla kendilerine bir yol haritası çizdiklerini, bir nevi ev ödevi yaptıklarını belirtti. Türkiye'de yerel yönetimlerin yapısının ve çehresinin değiştiğini ifade eden Türel, “Çağın değişimine ayak uyduran, günümüz koşullarına cevap verecek bir belediye kanununa 2004 senesinde AKP ile kavuştuk. O reformlar devam ediyor. Bizim Büyükşehir Yasası’nı çıkarmamızın bir tek nedeni var. Vatandaşlarımıza daha hızlı, verimli ve etkin hizmet götürmek istiyoruz. Muhtarlarımız demokrasinin hücreleridir, devletin vatandaşa açılan ilk kapısıdır” diye konuştu.

‘KÖYLERE BÜYÜK FAYDASI OLACAK’

Muhtarların; siyasetçilerin, yöneticilerin ve kamu idarecilerinin adeta gözü kulağı olduğunu söyleyen Türel, “Bizler sizden aldığımız, öğrendiğimiz sorunlarla yolumuza devam edeceğiz. Antalya'nın 600 köyüne İl Özel İdaresi'nin yatırım bütçesi 2012 rakamları ile 10 milyon TL'dir. Bu rakam Kaş'tan Gazipaşa'ya, Gündoğmuş'tan Elmalı'ya kadar 19 ilçenin tamamındaki köylere toplam yol, su gibi alt yapı hizmetleri için yatırım bütçeleridir. Bu kadar köye bu kadar para yeter mi? Elbette yetmez. Şimdi ne oldu? Örneğin Alanya Belediyesi'nin bütçesi 90 milyon TL civarındadır. Büyükşehir Yasası sonrası 90 milyon TL civarında olan bu bütçeden yüzde 10'u kanuni çerçevede köylere harcanmak zorunda. Bu bütçe ayrılmaz ve harcanmazsa suç işlenmiş olur. Antalya'da eskiden bütün köylere 10 milyon TL ile hizmet gidiyorken yeni yasa ile sadece Alanya'nın köylerine bu kadar para gidecek” dedi.

‘MUHALEFET DE GERÇEĞİN FARKINDA’

Büyükşehir Yasası’nı hazırlarken aykırı sesler çıktığını, bu seslerden birinin de Antalya'dan geldiğini belirten Türel, “Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın çıktı, ‘Ben bu kanunla doğru düzgün hizmet götüremem. Alanya'nın köylerine ben nasıl hizmet götüreceğim, bu kanun yanlıştır’ dedi. ‘Alanya'nın köylerine nasıl hizmet edeceğim?’ diyenler seçim kapıya geldi mi kapınızı çalacaklar ve ‘Alanya'nın köylerine en iyi hizmeti ben götürürüm’ diyecekler. Muhalefet akşam söylediğini sabah unutuyor. Ben seçmenimizin artık bu tür konularda her şeyin farkında olduğuna, bu konuda gereğini yapacaklarına inanıyorum. Hizmet etmek fedakârlık ve dertlenmek ister. Milletin derdine ortak olamayacaksanız, kusura bakmayın başarılı olma şansınız yok” diye konuştu.

‘BİZ KOLTUĞA DEĞİL HİZMETE TALİBİZ’

AKP'de adaylık yarışı olmayacağını, sadece hizmet yarışı olabileceğini de söyleyen Türel, “Dolayısıyla bizler belediye başkanlığına talip olduğumuz zaman koltuğa değil hizmete talip oluruz. Hangimiz bu görevi en iyi şekilde yapacaksa o kişi birlik ve beraberlik içinde bu hizmete devam eder. Alanya'da da, Antalya'da da, Türkiye'de de en güzel hizmet nasıl verilir, bunun gayretinde olacağız. Bir göreve aday olmak kişilerin en demokratik hakkıdır, buna engel olunmaz. Bu nedenle Alanya’daki tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi. Türel, Öğretmenevi’ndeki muhtarlarla yaptığı toplantıdan sonra Şoförler Odası’nda Kamyoncular Kooperatifi üyeleriyle, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nde (ALTİD) turizmcilerle toplantı yaptı. Güzelbağ Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Kula’nın kızının Eşgilik Düğün Salonu’ndaki düğün törenine de katılan Türel, Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyareti yaptıktan sonra Cumartesi akşamı Alanya’dan ayrıldı.

#

29 Eyl 2013 - 21:02 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber