'Kimsenin piyonu olmayın'

Yaşanan olayların AKP'nin ekmeğine yağ sürdüğünü söyleyen MHP'li Zavlak, "Gerçek ülkücüler, birilerinin satranç tahtasına piyon olmamalıdır" uyarısında bulundu.

MİLLİYETÇİ

Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Aday Adayı Hacı Mevlüt Zavlak, terör saldırıları ve şehit haberlerinin ardından sokaklarda işyerini yakmaya kadar uzanan olayların ardından değerlendirmelerde bulundu. İçinde bulunulan süreci analiz eden ve amaçlanan hedefi anlatan Zavlak, ülkücü gençliğe önemli uyarılarda bulundu. “Günlerdir sokaklarda terör örgütüne ve onun siyasi uzantısına duyulan öfkenin ateşi var. Bu gidişle cumhuriyet tarihinin algı yönetimini en iyi yapan siyasi partisi olan AKP yine olayların kazananı olacak” diyen Zavlak, bunca risk ve fedakârlıkla yapılanların sonucunda HDP’nin oylarının kemikleşeceğini, MHP’lilerin medya üzerinden kavgacı ve gürültücü gibi gösterileceğini ifade etti. Zavlak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buna değinmeye başladığını ve Hürriyet Gazetesi'ne bozkurt işareti yapan ‘çakma ülkücülerle’ bir saldırı düzenletildiğini hatırlattı.

AKP VE ERDOĞAN’IN İKTİDAR ÇABASI

Eğer olaylar bu şekilde devam ederse sokaktaki kargaşadan ürken ama son seçimde oyunu MHP’ye vermiş ülkücü olmayan insanların oylarının ‘istikrar ve sükûnet’ beklentisiyle AKP’ye geçeceğini ve sonuçta 1 Kasım’da AKP’nin tek başına iktidar olma şansının artacağına vurgu yapan Zavlak, “Algı yönetiminde Nobel'i hak etmiş bir başarı AKP’ninki. Kimse '2002’de kendini feshetme noktasına gelmiş örgüt bugün nasıl bu kadar güçlendi? 7 Haziran’dan önce yapılmayan saldırılar hem de HDP 80 vekille meclise girmiş olmasına rağmen neden 8 Haziran’da yeniden başladı?' diye sorup da cevabın AKP ve onu yöneten Erdoğan siyasetinin ne pahasına olursa olsun iktidarda kalma çabası olduğunu anlayamayacak! 

'AKP AVUCUNU OVUŞTURUYOR'

Daha iki gün önce eski AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve çiçeği burnunda AKP milletvekili Boynukalın’ın ‘1 Kasım’da sonuç ne olursa olsun Erdoğan’ı başkan yapacağız’ dediğini aktaran Zavlak, “Yani bu adamlar iktidarda kalmak için seçim sonuçlarını tanımayıp sivil darbe yapmayı bile göze almışken, sayıları her geçen gün dramatik şekilde artan şehit cenazeleri sonucu sokaklarda oluşan bu tabloları da avuçlarını ovuşturarak izliyorlar” dedi.

'ÜLKELER İÇ SAVAŞLA BÖLÜNÜR'

Zavlak, açıklamasına şöyle devam etti: “Hani biz ülkücüler sürekli söylüyoruz ya, ‘Vatan bölünmez’ diye. Hiçbir ülke bir iç savaş yaşamadan bölünmez zaten. Bölünebilmesi için bu topraklarda yaşayan insanlar birbirinden öldüresiye nefret etmeliler ki bir daha bir arada yaşamak istemesinler. Hatırlayın, geçmiş de Yugoslavya nasıl bölündü? Birbirinin komşusu Sırplar, Boşnaklar ve Hırvatlar bir sabah kalktılar ki birbirlerini boğazlıyorlar. Ya Irak, şimdilerde Suriye, yakın zamanda bölünen Sudan, hepsinde de yüzyıllardır bir arada yaşayan insanlar birbirlerini boğazladı. Hiç biri boşuna bölünmedi.

'BAŞIMIZDA BOP EŞBAŞKANI VAR'

Her bölünmenin arkasında bölgede kontrolü ele geçirmek isteyen emperyalist devletler vardı. Maalesef bugün de üstümüzde oynanan oyun da aynı. Bugün Türkiye’nin başında 32 ayrı yerde 'Amerika ve İsrail’in BOP'unun eş başkanıyım' diyen bir Cumhurbaşkanı var. 1 Kasım’da AKP tek başına iktidar olamazsa BOP eş başkanının da işi biter. Ona da yargılanma yolu açılır. Bizler vatanı böldürmeyeceğiz diye sokaklara inerken 1 Kasım’da AKP iktidarına ya da bölünmeyi kesinleştirecek, Türk-Kürt iç savaşına sebep olursak kendi elimizle BOP eş başkanı Erdoğan’ın projesini gerçekleştirmiş oluruz.” 

‘KİMSENİN PİYONU OLMAYALIM’

“Türkiye ateş çemberinden geçiyor. Alanya çemberin belki de en yakıcı yerlerinden biri. Kime ve neye ne kadar kızarsak kızalım, kimsenin satranç tahtasında piyon olmayalım. 12 Eylül’den bir gece önce kavganın kanın eksik olmadığı sokaklardaki olayların 13 Eylül’de bıçak gibi kesildiğini unutmayalım. Devlet isterse terörü de sempatizanını da kısa sürede bitirir. Kardeşlerim, memleket yanıyor ama bu topraklarda birlikte yaşama inancımız henüz yanmadı. Eğer bu olaylarda kurunun yanınsa yaşı da hiç düşünmeden yakarsak, onu da yakarız ve geriye söndürmeye değer fazla bir şey kalmaz. Ülkücüler dünya düzeninin belirleyicileri olmayı hayal ederken başka üst akılların piyonu olmamaya azami gayret göstermeleri gereken bir dönemdeler. Allah yardımcımız olsun.

10 Eyl 2015 - 14:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber