Kimin malını alıp götürüyorsunuz?

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in makam otomobilinin Valilik kararıyla alınmasına sert tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, “Siz kimin malını alıp götürüyorsunuz? Burası dağ başı mı? Alanya hep böyle mi yönetilecek?” diye sordu

-Alper KUTAY

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Şevki Türktaş, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) başlattığı imza kampanyasını desteklediğini, ancak doğalgazın herhangi bir şehre gelmesinin tamamen AKP Hükümeti’nin bir projesi olduğunu, ALTSO’nun başlattığı kampanya ile bir alakasının bulunmadığını savundu. Türktaş, “Hükümet ne zaman isterse doğalgazı getirecektir. Ama bugün, ama yarın getirirler. Zamanı geldiğinde, zemini yettiğinde veya hükümetin keyfi çattığında getirir. İmza kampanyası olmasında sıkıntı yok. Alanya’yı seven herkes, burada yaşayan herkes, Alanya’ya yapılacak her yatırıma imza atar. Yeter ki Alanya’ya doğalgaz getirilsin, bir şeyler yapılabilsin” dedi.

MEHMET ŞAHİN’E DESTEK VERDİ

Kampanyayı desteklediklerini de söyleyen Türktaş, “Alanya yararına olacak her şeyi destekliyoruz. Ama tek temennimiz, inşallah Alanya’nın il olması için verilen önerge gibi Alanya’dan toplanan bu imzalar da AKP Hükümeti tarafından rafa kaldırılmaz” diye konuştu. Geçen Cuma günü Antalya Valiliği kararıyla polis tarafından çekici yardımıyla alınarak Emniyet Otoparkı’na götürülen Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Adem Er’in makam aracının akıbetini de sorgulayan Türktaş, “Kapanan belde belediyelerdeki makam araçları genelde o bölgedeki müteahhitlerin bağışlarıyla satın alınmıştır. Mantıken baktığımızda o araçların Alanya’da kalması gerekmez miydi? İş zaten başından yanlış! Ne desteklerim, ne de başka bir şey yaparım, her zaman karşısındayım. O tür araçların Alanya’da kalmasını isterdim” dedi.

‘İNSANLARIMIZ SADECE SEYREDİYOR’

Aracın polis marifetiyle çekilmesini de esefle kınadığını dile getiren Türktaş, “Yangından mal mı kaçırıyorsunuz a bilader? Yaptığınız ne? Kimin malını alıp götürüyorsunuz? İcra mı geldi? İçinde bir kuruşun olmadan alıp götürüp başkasına tahsis ediyorsunuz. Bu kanunu çıkarırken bunları hiç düşünmediniz mi? Herkes işine geldiği gibi davranıyor, sıkıntımız budur ve ne yazık ki insanlar da möl möl bakıyor” diye konuştu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'nun “Muhalefet proje getirsin, biz de önlerine düşüp Ankara’ya gidelim” sözünü de yorumlayan CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, “Biz neden proje götüreceğiz? O arkadaş iktidar partisinde değil mi? Alanya'nın sorunlarını kendileri bilmiyorsa o koltukta oturmasınlar. O koltukta kendilerine ‘Başkanım’ dedirtmek için oturuyorlarsa boş yere o makamları işgal etmesinler. Demek ki kendileri bomboş, yapacakları hiçbir icraat yok” dedi.

30 Haz 2014 - 15:38 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber