Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenleri sevindirecek vaat

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis'teki grup toplantısında öğretmenleri sevindirecek bir vaatte bulundu

CUMHURİYET 

Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta yapması gereken 'Öğretmenler Günü' konuşmasını bu haftaki gruptoplantısında yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu toplantının neredeyse tamamını öğretmenlere ayırdı. Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlerle ilgili olarak verdiği bir söz ise tartışma çıkartacak cinsten.

"CHP İKTİDARINDA ÖĞRETMENİN KREDİ KARTI BORCU OLMAYACAK"

CHP iktidarında hiçbir öğretmenin kredi kartı ve esnaf borcu olmayacak. Öğretmene hak ettiği maaşı vereceğiz, diye açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na göre öğretmen geçinemiyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

-Çoluk çocuğun yetimin hakkını soracağız. Bu bizim boynumuzun borcudur. Somalı işçilere diyorlar ki ya aç kalacaksınız öleceksiniz ya da yer altında öleceksiniz. Başka seçenek yok.

-Bütün yer altında çalışan işçilere vaat ediyoruz. Senin insan gibi çalışacağın koşulları sağlamak CHP'nin boynunun borcudur.

-Başbakanlık koltuğunda oturuyorsan kendini başbakan olarak görüyorsan bu teklifimizi gündeme getirin. Hep beraber kabul edelim işçilerin önü ve yolu açık olsun.

ÖĞRETMENLERE 'BORCUNUZ OLMAYACAK' SÖZÜ

-CHP iktidarında hiçbir öğretmenin kredi kartı borcu olmayacak. Hiçbir öğretmenin esnafa borcu olmayacaktır. Çünkü öğretmene hak ettiği maaşı vermek benim görevimdir.

"2002'DE ÖĞRETMEN 24 ÇEYREK ALTIN ALIYORDU"

-2002'de bir öğretmen aylığıyla 24 çeyrek altın alabiliyordu. 2012'de ancak 14 çeyrek altın alabiliyor. Yüzde 40 bütçesi düştü. Eğer bu tablo içine siniyorsa gidip Ak Parti'ye oy verecek. Hatta sarayda bile oy kullanabilir. Ama diyorsa ki hak ettiğimi alamıyorum. Öğrencime zaman ayıramıyorum.

-Ek iş yapıyorum. Borç altında eziliyorum. Esnafa başımı eğiyorum diyorsa. Yönünü çevireceksin bakacaksın. CHP'yi göreceksin. Öğretmen dostu, bilimin ahlakın dostu CHP'yi göreceksin.

KILIÇDAROĞLU: ÖĞRETMEN SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

-Ücretli öğretmenlik denen bir garabet var, atama bekleyen 300 binin üzerinde öğretmen var. İktidara gelirsek 4 yıl içinde atama bekleyen öğretmen sorununu çözeceğiz.

-11 yılda eğitim sistemini 13 kez değiştirdiler. Çocuklarımız denek oldu, yazık günahtır.

BEDELLİ askerlik

-Durumu iyi olan askere gitmeyecek iyi olmayana 'haydi nöbet tutmaya' diyeceksin. Bunu kabul etmiyoruz. Bedelliyse bedelli. Ama yoksulun çocuğu bedel ödemeden bundan yararlanmalı.

CHP YÜZDE 10 BARAJI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

-Yüzde 10 seçim barajı olsun mu olmasın mı? Biz halkın tercihlerine inanırız. Yüzde 10 seçim barajını doğru bulmuyoruz. 2002'de AK Parti yüzde 34 oy aldı. Parlamentoya yansıması yüzde 65... Bu demokrasi midir?

-2007 seçimlerinde yüzde 46 aldı. Parlamentonun yüzde 62'sine sahip oldu. Buna milli irade diyorlar. Nasıl oluyor da 34 oy alıyorsun ama 62 oranda milletvekili çıkarıyorsun. 2011'de yüzde 49 oy aldılar parlamentonun yüzde 60'ına sahip oldular.

-Bunun adı milli irade hırsızlığıdır. Gerçi onlar bundan rahatsız olmaz. Onların uzmanlık alanı bu. Bundan alınacaklarını sanmıyorum.


Kaynak:Milliyet

02 Ara 2014 - 13:55 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber