Kılıçdaroğlu: Böyle yönetirsen çivisi çıkar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dış politikadan eğitime bir çok yönetim sorunu olduğunu söyledi ve ''Türkiye’nin 14 yılda geldiği nokta budur. Belli bir inanç grubunu, cemaati, sadece o inanç grubuna mensuptur diye devlete alırsanız, liyakat sistemini çökertirsiniz” dedi

DARBE suçlamasıyla gözaltına alınan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Dr. Alparslan Altan'ın liyakata aykırı atamasına işaret ederek, “Devlet böyle yönetilirse çivisi çıkar, çivisi çıkarsa devleti yönetemezsiniz” dedi. Bombalı saldırı sonucu camları kırılan CHP Grup Salonu'nda konuşan Kılıçdaroğlu, partililerin ‘Gandi Kemal”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları eşliğinde özetle şu mesajları verdi:
DARBEYİ ÖZGÜRLÜKÇÜ SİSTEM
Parlamenter demokratik sistemi çökertmek için yola çıkanlar hayal kırıklığına uğramıştır. Darbeyi engelleyen özgürlükçü parlamenter rejimdir. Dilimizde tüy bitti, son üç dört yıldır, parlamenter demokrasi diyoruz. Bütün bu olayların önüne geçmek için söylüyoruz. Önce evinde demokrat olacaksın. Dayatmayı değil dinlemesini bileceksin.
BİR ADAMIN HUKUKU
Bir ülkede demokrasi yoksa, bir kişinin sözü geçer. Demokrasi sadece seçim dönemlerinde gidip oy kullanmak değildir. Demokrasi bir adamın hukuku, bir grubun bir partinin, üstünlerin hukuku değil evrensel hukuk demektir. Anayasaya ve ettiğin yemine bağlı değilsen demokrat sayılamazsın. Ekonomi, toplumsal barış, dış politika, eğitim ve hukuk sistemleri sorunlu. Bir adamın ben tek başına ülkeyi yöneteceğim demesi demokrasi için felakettir.
14 YILDA GELDİĞİMİZ NOKTA BUDUR
Türkiye'nin 14 yılda geldiği nokta budur. Devlet öfkeyle yönetilmez. Her vatandaşın sesine kulak veren bir devlet olması lazım. Belli bir inanç grubunu, cemaati, sadece o inanç grubuna mensuptur diye devlete alırsanız, liyakat sistemini çökertirsiniz. Devlet böyle yönetilirse çivisi çıkar, çivisi çıkarsa devleti yönetemezsiniz”
DARBECİLERDEN NE FARKI VAR
Mehmetçiğe linç girişiminde bulunanların darbecilerden bir farkı yok. Ordu düşmanlığından kaçınmalıyız. Orduya peygamber ocağı diyoruz. Bir grup cuntacı var diye bütün bir orduyu hedef tahtasına koymak doğru değil. Türkiye'nin bulunduğu bölgeyi hepimiz biliyoruz. Ordumuza da polisimize de sahip çıkacağız.
MEDYAYA BASKI
Demokrasi medya özgürlüğü demektir. Düne kadar medyaya hakaret edenler, baskı yapanlar ‘aman bizim sesimizi duyur’ demek zorunda kaldılar. Medyaya şükran borçluyuz. Tehlikeli olan medyanın siyasal iktidarı övmesidir, doğru olan bizim yanlışları görmemizdir. Bunu ancak bağımsız ve özgür bir medya yapabilir. Bir gazeteye bir milletvekili eşliğinde saldırıları unutmadık, o saldırıyı yapanlar bugün bir vicdan sorgulaması yapıyorlar mı?

19 Tem 2016 - 18:22 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber