'Keşke herkes bisiklete binse'

CHP'li Özçelik, "Berlin'de halk ve siyasiler bisikletle ulaşım sağlıyor, keşke Alanya'da da bu olsa" dedi

Haber: Alper KUTAY
CUMHURİYET
Halk Partisi'nin (CHP) Alanya'daki genç kuşak isimlerinden, 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimleri'nin Antalya Milletvekili Aday Adayı Murat Özçelik, modern bir şehrin trafik sorununun çözümünün, o kenti yönetenlerin soruna bakışı ile değişebileceğini söyledi. Almanya'da özellikle bisikletle ilgili edindiği izlenimlerini paylaşan Özçelik, "Biz Alanya'da bisiklet yollarını parkomata çevirirken, başkaları bisikletler için şehrin her tarafında bisiklet otoparkı yapıyor. Özellikle Almanya'nın başkenti Berlin'in Bakanlıklar Bölgesi'nde bu otoparklar çok daha fazla. Alman bir taksiciye sorduğumda, 'Burada bakanlıklarda çalışanlar, parlamenterler, hatta bakanlar bile bisikleti çok kullanır' dediğinde aklıma, bizdeki bakanların korumaları ile beraber araç filoları aklıma geldi. Ve sorunların içinden neden çıkamadığımızı bir kez daha çok iyi anladım" dedi.

24 Eki 2016 - 21:01 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber