'Kendilerini gizlediler'

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, "FETÖ'cüler için yapılan istihbarat çalışmalarında çok zorluklar çekildi. Evlerine gidiyoruz, kapıda Mustafa Kemal Atatürk posterleri. Bakıyorsun rakı içiyorlar. Öyle bir takiye içindeydiler ki, fark edilmeleri zordu" dedi

Haber: Alper KUTAY
TERÖRİST
elebaşı Abdullah Öcalan'ı sorgulayan komutan olarak da bilinen emekli albay, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, geçtiğimiz Cumartesi Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlenen '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonrası' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ABD eliyle Türkiye'nin kurumlarına 30-35 yıldan bu yana sızdırıldığını savunan Uğur, "Darbe girişimi günü uçaklar uçunca ordudaki arkadaşlarımız arayıp ABD eliyle erken başlatılmış bir işgal girişimi olduğunu bildirdi. 15 Temmuz'dan bir gün önce Gaziantep ve Kilis üzerinden sınırları aşarak ABD, IŞİD ve PYD güçlerinin olduğu yere geçen askerler oldu. Kıbrıs'a 10 bin İngiliz askeri geldi. Amaç, darbe girişiminde Türkiye'yi işgal etmekti. İşgal ederken de 'Kan gövdeyi götürüyor, yardıma geldik' diyeceklerdi" dedi.
'İSTİHBARATTA ZORLUK ÇEKİLDİ'
Savuşturulan darbe girişimiyle Türkiye'nin büyük badire atlattığını belirten Uğur, "Bu badireyi atlamada asıl sebep de Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki vatansever subaylar, Emniyet'teki kahraman polisler ve Türk milleti oldu. 1984 yılından beri her yerde yuvalanmaya başlayan FETÖ'cüler için yapılan istihbarat çalışmalarında çok zorluklar çekildi. Evlerine gidiyoruz, kapıda Mustafa Kemal Atatürk posterleri var. Bakıyorsun, rakı içiyorlar. Öyle bir takiye içindeydiler ki, fark edilmeleri çok zordu. İnanılmaz bir örgüttü" diye konuştu. Terör örgütü PKK ve FETÖ'nün ilişki içerisinde olduğunu söyleyen Uğur, Abdullah Öcalan'ın Almanya'da bastırılan kitabının 41. sayfasında Selahattin Demirtaş ile diyalogu bulunduğunu anlattı. Uğur, konuşmasına şöyle devam etti. "Selo', Öcalan'a Gülen'in kendisini ABD'ye davet ettiğini anlatıyor; 'Hoca efendiyi en iyi ben tanırım. Birbirimize çok yakınız. Ortadoğu'da ve Güneydoğu'da cemaatle stratejik ilişkimiz var.' Bu bir.
'FETÖ TEHLİKESİ HENÜZ BİTMEDİ'
İkincisi, FETÖ'nün yurtdışı temsilcisi Kandil'de Murat Karayılan ile konuşuyor. Kayıtlara yansıyan bu görüşmelerde 'Yakın, yıkın, patlatın, elimizi güçlendirin. B planımız var.' Oradan gelen cevap ise 'Biz her şeyi yapacağız, yanınızdayız, kaçamayan arkadaşlarınız varsa size kucağımız açık.' Bu nasıl bir şey arkadaşlar? Bu alçaklar 15 Temmuz'da eylem de yapmadılar. PKK ve FETÖ'nün aynı el tarafından yönetildiğini bilmeliyiz. FETÖ ile mücadele kapsamında uygulamaya konulan 3 aylık Olağanüstü Hal (OHAL) sona erdiğinde neler olduğunu daha iyi göreceğiz. Türk ordusunun genetiği bozulmak üzere. Bu konuda hepimizin akıllı olması lazım. Zor zamanlarda yanlışlıklar olacak, kurunun yanında yaş da yanacaktır. Ancak Türkiye inanılmaz tehlike altında, kaosun devam etme durumu var. FETÖ daha bitmedi. ABD'nin ikinci bir planı var. Bu anlamda Rus-Türk ilişkisinin düzelmesi çok önemli. Artık NATO ile ABD ile ilişkileri masaya yatırmanın zamanı geldi."

21 Ağu 2016 - 22:31 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber