'Kazanan Alanya olur'

AKP, CHP ve MHP'nin ilçe başkanları Çavuşoğlu'nun yeniden Dışişleri Bakanı olmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi, Saadet Partisi'nden ise itiraz geldi

Haber Alper KUTAY
MEVLÜT
Çavuşoğlu'nun 65. Hükümet'te yeniden Dışişleri Bakanı olması, Alanya siyasetinde farklı yorumlandı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, "Yeni Kabine ve Başbakan Sayın Binali Yıldırım ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na yeniden görev verildiği için de mutluyuz, gururluyuz. Kendisi 14 yıldır çalışkanlığıyla bu görevi zaten hak etmiştir ve layıkıyla da bu görevi yerine getirmektedir. Kendisine başarılar diliyoruz. Allah utandırmasın" dedi.
'ALANYA KAZANACAK'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Takavüt ise Antalya'dan ve özellikle Alanya'dan bir ismin iktidar partisinde ve 65. Hükümet'te Bakan olmasının Alanya için hayırlı olacağını kaydetti. Takavüt, "Çünkü Kabine'de Alanyalı bir ismin olmaması, Alanya'ya yarar sağlamaz. Bu karar isabetli oldu. Kendisini kutluyor, görevinde başarılar diliyoruz" diye konuştu.
'SİYASET ÜSTÜ BAKIYORUZ'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Hilmi Er de yaptığı değerlendirmede, "Şu anda ülkeyi tek başına yöneten bir AKP iktidarı var. Antalya'nın ve Alanya'nın yeni Kabine'de es geçilmemiş olması, Alanya'dan yetişen bir siyaset adamının Bakan olarak Alanya'yı temsil edecek olması bizleri memnun eder. Biz olaya siyaset üstü bakıyoruz. Alanya'nın menfaatleri açısından olumlu olacağını düşünüyoruz ve kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyoruz" açıklaması yaptı.
'DIŞ POLİTİKADA BAŞARISIZ'
Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Sinan Aktaş'ın yorumu ise şu şekilde oldu: "Turizm sektörü perişan, bunun tek nedeni Suriye'deki hadiseler ve bizim dış politikamız. Alanyalı Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve AKP Hükümeti'nin izlediği yol bizi sıkıntıya soktu. Bundan dolayı Alanya ve Akdeniz'de turizm sektörü sıkıntıya girdi fakat Dışişleri Bakanlığı'na yine Mevlüt Çavuşoğlu atandı. Bu da, 'dış politika sorunları aynı şekilde devam edecek' anlamına geliyor. Ben çok olumlu bir değişiklik beklemiyorum. Tek beklentimiz Alanya'nın İl olması, bunu da bugüne kadar yapamadıysa bundan sonra da yapamayacaktır."

24 May 2016 - 18:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber