Kararsızlar bile kararlı!

Seçimler öncesi Başbakan ve hükümete yönelik komplolar geri tepti. Uzmanlar, mitingler ve olaylar üzerinden seçimi yorumladı. Senaryolara inat seçmen Erdoğan’dan yana

YEREL seçimlere 16 gün kala paralel yapının bir senaryosu daha ortaya çıktı. 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla 30 Mart’taki seçimlerde iktidara oy kaybettirmeyi hedefleyen paralel yapının komploları AK Parti’yi nasıl etkiler, yaşanan olayların mitinglere yansımaları gibi konuları uzmanlarına sorduk. İşte seçimin nabzını tutan anket şirketlerinin AKŞAM’a yaptığı değerlendirmeler:

GENAR GENEL MÜDÜRÜ MUSTAFA ŞEN

AK Parti seçmeninin liderine sahip çıkması Gezi ve 17 Aralık operasyonuyla doruğa ulaştı. Özellikle montaj kasetler bunu daha da fazla besledi. AK Partili seçmen, yaşananlar ve iddiaların ardından liderlerine daha fazla sahip çıkmaya ve etrafında kenetlenmeye başladı.

ANAR GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM USLU

Gezi’yle başlayan 17 Aralık ve son olarak da montaj kasetlerle devam eden sürecin meydanlara yansımasını görüyoruz. AK Parti mitingleri adeta gövde gösterisine dönüşüyor. Gezi’den bu yana AK Parti seçmeni ‘Yedirtmeyiz’ konseptiyle hareket ediyor.

A&G ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI ADİL GÜR

AK Parti’nin son günlerdeki mitingleri daha coşkulu geçiyor. Açıkça fark ediliyor. Özellikle ortaya atılan ses kaydı iddialarının ardından AK Parti’nin mitinglerinin daha coşkulu ve Başbakan'a sahip çıkmaya yönelik olduğunu görüyoruz. Bu da parti teşkilatının Gezi, montaj kasetler ve yolsuzluk iddiaları karşısında Başbakan’a daha fazla sahip çıkmaya başladığının göstergesi. O yüzden son mitinglerde hem kalabalık olarak hem de coşku olarak bir artış var.

ANDY-AR ARAŞTIRMA BAŞKANI FARUK ACAR

AK Parti mitinglerinin bu kadar coşkulu ve hareketli olmasında Gezi Parkı olaylarıyla başlayan süreç etkili oldu. Bu süreç insanların Başbakan’ın etrafından toplanmasına yol açtı. Bunu daha ilk günlerde havalimanındaki Başbakan’ın karşılama töreninde gördü. İnsanlar liderlerine sahip çıktıklarını ve onun yanında olduklarını göstermek amacıyla mitinglere akın ediyor. Başbakan tüm bu yapılanların ‘milli iradeye saldırı’ olduğunu söyledi. Araştırmalar da zaten tüm bu yapılanların hedefinin Erdoğan olduğunu ortaya koymuştu. Seçmen de bunu yapanlara ‘Biz buradayız. Liderimize dokunmayın’ diyor. Kararsız seçmenler daha da kararlı hale geldi. Görünen o ki bir önceki yerel seçimlerde yüzde 38.8 oy alan AK Parti, 30 Mart’taki yerel seçimlerde bu oranın 4-5 puan üzerine çıkacak.

Yerel seçimlerde kim kazanacak? İşte anket sonuçları...

14 Mar 2014 - 09:30 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber