‘Kadınlarımıza bu onuru CHP verdi!’

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde gösterdikleri kahramanlıklarla şanlı tarihimizdeki yerini alan Türk kadınına haklarının verilişinin cumhuriyetin kuruluşuyla başladığını söyleyen CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli, “Kadınlarımızın medeni, siyasal ve sosyal haklarına kavuşması gerektiğine inanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu konuda en azimli, inançlı ve güçlü desteği vermiştir.

Dünyada birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. İlk defa Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk kadına bir birey, bir insan olduğunu hatırlatmış ve pek çok Avrupa ülkesinden önce ona seçme ve seçilme hakkı vermiştir” dedi. ‘KADINI AYRIŞTIRAN SİYASİ ANLAYIŞ’ Sirkeli, açıklamasına şöyle devam etti: “Kadınlarımızın, dünya ülkelerinden çok önce elde ettiği kazanımlara karşın, siyasette ve ülke yönetiminde yeterince aktif ve söz sahibi olduklarını söylemek günümüz koşullarında mümkün değildir. Türk kadını 5 Aralık 1934’de elde ettiği hakların çok gerisine savrulmak istenmektedir. Biçimsel olarak seçme ve seçilme hakkını korumakla birlikte Türk kadını, toplumsal yaşamın dışına itilmek istenmektedir. Toplumsal mücadelede kadının yerini bilen emperyalist çevreler ve uzantıları her türden gerici faaliyetlerle, kadını ayrıştırarak, toplum dışına iterek, kendilerine karşı gelişecek direnci, mücadeleyi baştan yok etmek istemektedirler. Kadını ait olduğu toplumdan ayrıştıran her girişim emperyalizmin böl, parçala yok et anlayışının ürünüdür. ‘HAKLARIMIZI ASLA VERMEYECEĞİZ’ Bu anlayışa prim veren her girişim sadece kadınlara yönelik saldırıyı değil aynı zamanda Cumhuriyet kazanımlarına yönelik her türlü saldırıya da pirim vermek anlamına gelir. CHP’li kadınlar olarak pozitif ayrımcılık değil, erkeklerle eşit haklara sahip olarak her alanda eşit temsil hakkı istiyoruz. Biz, cumhuriyetle kazanılmış haklarımızın korunarak yaşatılmasına önem veriyoruz. Kadınların söz sahibi olmasının yolu siyaset yapmaktan geçer. Bu nedenle tüm kadınları mücadeleye çağırıyoruz. Kadınlara seçme seçilme hakkını tanımış olan CHP Kadın Kolları üyeleri olarak ne kadar gurur duysak azdır. Cumhuriyet ile kazandığımız haklarımızı hiç kimsenin elimizden almasına izin vermeyeceğiz.”

#

06 Ara 2012 - 00:02 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber