"İthal aday istemiyoruz"

AKP Antalya Milletvekili Aday Adayı Ali Kiriş, “Bir Alanyalı olarak Antalya’ya ithal aday değil, bölgenin kendi evladı olan aday istiyoruz” dedi

ADALET ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) Antalya Milletvekili Aday Adayı olan emekli eğitimci Ali Kiriş, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile olan dostluğunu Yeni Alanya’ya anlattı. Milli Eğitim camiasında 32 yıl görev yaptıktan sonra emekli olduğunu ve Alanya’ya hizmet etmek için aday adayı olduğunu söyleyen Kiriş, “Herhangi siyasi veya koltuk beklentim yok. Alanya için varım. Alanya için ne yapabilirsem bundan sonra elimden gelen o olsun istiyorum. Nasip olursa Alanya için çalışacağız” dedi.

‘HAYATIM MEMURİYETTE GEÇTİ’

Daha önce aktif siyasetle uğraşmadığını, hayatının hep memuriyetle geçtiğini söyleyen Ali Kiriş, “Ben daha önce memur olduğum için hiçbir siyasi partiyle bir işim olmadı. İki sene önce emekli oldum. Biraz dinlendikten sonra şimdi de siyasete bir yerden başlayalım dedik. Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile Konya’nın Taşkent ilçesinde başlayan arkadaşlığımız halen devam ediyor. Babası yıllardır babamla arkadaşmış. Taşkent’ten Alanya’ya geldikleri zaman bizi ziyaret ederler ve bizde kalırlardı. Dedesi yine dedemin arkadaşıymış. Aile dostluğumuz kopmadı. Bu yıllardır devam eden bir şey. Biz de Konya’ya gittiğimiz zaman kendilerini ziyaret ederdik. Alanya’ya geldiği zaman çayımızı içti. Ata dostluğu var arada, başka bir şeyimiz yok” diye konuştu.

‘DAVUTOĞLU’NDAN SÖZ ALMADIM’

Antalya milletvekili sıralaması yapılırken bunun kendisine bir avantaj olarak dönüp dönmeyeceği de sorulan Ali Kiriş, “Bir şey diyemiyorum. Siyaset bu. Ama Sayın Başbakanımızın bana verdiği bir sözü de yok. Kısmetse olur. Böyle bir işe başvurduk” dedi. Kiriş, “Sizi diğerlerinden ayıran özelliğiniz nedir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Ben Alanya'nın çocuğuyum. Alanya'da doğup büyüdüm. Geniş bir aileyiz. Şimdiye kadar kimseye bir yanlışımız olmadı. Zaten adaylardan bazıları öğrencilerim. Alanya’ya hizmet ettim. Şimdi de Alanya'ya siyasi yönden nasıl bir katkımız olur diye düşündüm. Alanya için çalışacağım, hedefim bu.”

24 Şub 2015 - 15:48 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber