İşte AKP'nin Antalya listesi

AKP'nin merakla beklenen Antalya Milletvekili Aday listesi açıklandı. Listede Alanya adayı yok

AK Parti Antalya'da milletvekililistesinde sürpriz yapmadı. Birinci sıraya eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ı alan iktidar partisinde kendisini yerel seçimlerde başarıya taşıyan eski İl Başkanı Mustafa Köse'yi ikinci sıraya yerleştirdi. 2011'in başarılı milletvekilleri de listenin üst sırasında yer aldı. Ak Parti Antalya'da listenin birinci sırasında, Haziran seçimleri nedeniyle istifa etmek zorunda kalan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ı yerleştirdi. Antalya milletvekili olan Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, 3 dönem kuralına takıldığı için bu kez aday olmadı. Takım kaptanlığını eski Bakan Elvan'a bırakan Ak Parti ikinci sırada eski İl Başkanı Mustafa Köse'ye yer verdi. Partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandığı yerel seçimlerde teşkilatı yöneten Köse'nin ikinci sıra adaylığıyla listenin parti ayağı da tamamlanmış oldu. Antalya listesinin 3'üncü ve 4'üncü sıralarında mevcut iki milletvekili yer aldı. Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç, peşi sıra listede yer alırken mevcut milletvekillerinden Sadık Badak liste dışı kaldı. Ak Parti'nin 2011 seçimlerinde birinci sırasında yer alan eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de 3 dönem kuralı nedeniyle bu dönem aday olamadı. Ak Parti'de 5'inci sıranın adayını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tercih ettiği, parti kulislerinde günün en çok konuşulan konusu oldu. İstanbul'dan milletvekili aday adayı olan, ikinci tercih olarak Antalya'yı belirten İstanbul Barosu avukatlarından Sena Nur Çelik 5'inci sıraya yerleşti. Listede 6'ncı sıra teşkilat içinde yapılan temayül yoklamasından birinci çıkan eski Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın yer alırken Göç İdaresi Daire Başkanı Vali Atay Uslu 7'nci sırada yer aldı. Listenin devamı Elmalılı mali müşavir İbrahim Türkiş, avukatlar Nevin Korkmaz Zor ve Hakkı Beşkazalı, Ercan Mekteplioğlu, diş hekimi İzzet Yılmaz, Murtaza Tamyürek ve veteriner Mustafa Akdeniz olarak sıralandı. Ak Parti'de listenin en özgün yanı ise teşkilatın ağırlığı oldu. Köse ve Samani'yle iki eski il başkanının peşpeşe yer aldığı listede ikiliyi eski il Kadın Kolları Başkanı Milletvekili Enç takip etti. Listede teşkilattan gelen diğer isimler eski Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, eski Korkuteli İlçe Başkanları Mustafa Akdeniz ve Hakkı Beşkazalı oldu. Ak Parti'nin Antalya'daki 14 kişilik milletvekili listesi şöyle: Lütfi ELVAN (Maden mühendisi- 53): Ermenek doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. Leeds Üniversitesi'nde maden araştırması alanında, Delaware Üniversitesi'nde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. 23 ve 24'üncü Dönem Karaman Milletvekili. 25 Aralık 2013'te Binali Yıldırım'ın yerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na atandı. Evli ve 2 çocuk babası.
Mustafa KÖSE (Avukat- 38): İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2001 yılında avukatlık görevine başladı. 2011'de Hüseyin Samani milletvekili adaylığı için istifa edince, İl Başkanı olarak atandı. 10 Haziran 2012'deki kongrede İl Başkanı seçildi. 2.5 yıl bu görevini yaptıktan sonra milletvekili adayı olabilmek için istifa etti. Evli, 3 çocuk babası.
Hüseyin SAMANİ (Ziraatçı- 51): Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü ön lisans, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü lisans mezunu. Tarımsal girdi ticareti, seracılık ve tarımsal danışmanlık yaptı. Ak Parti Antalya İl Başkanlığı yapan Samani, 24'üncü dönem Antalya Milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası.
Gökcen Özdoğan ENÇ (Halkla İlişkiler Uzmanı- 39): Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu. 24'üncü dönem Ak Parti Antalya Milletvekili seçildi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyesi, TBMM Türkiye- Kosta Rika Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Türk Parlamenterler Birliği Üyesi. Evli ve 1 kız çocuk annesi.
Sena Nur ÇELİK (Avukat): Ailesi Alanyalı olan Çelik, İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapıyor. Milletvekili aday adaylığı başvurusunu İstanbul 1. Bölge'den ilk tercih olarak yaparken, ikinci tercihinde Antalya yer aldı.
İbrahim AYDIN (Orman Mühendisi - 53): Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcılığı görevine bulundu. Muğla ve İzmir'de Orman Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Aydın, evli ve 2 çocuk babası.
Atay USLU (Vali - 44): Kaş doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Isparta Yenişarbademli, Ağrı Taşlıçay ve İbradı kaymakamlıkları yaptı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne Uyum ve İletişim dairesinde görevliyken milletvekilliği için görevinden istifa etti. Evli ve 3 kız çocuk babası.
İbrahim TÜRKİŞ (Mali müşavir - 47): İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörü olarak kamuda çalışmaya başlayan Türkiş, 2000 yılında Gelirler Baş Kontrolörlüğü'ne atandı. 3 Kasım 2002'de aday adaylığıyla görevinden istifa etti. Elmalılı Türkiş, evli ve 3 çocuk babası.
Nevin Korkmaz ZOR (Avukat- 34): Serik doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Antalya Barosu'na kayıtlı 13 yıllık serbest avukat. Evli ve bir kız annesi.
Hakkı BEŞKAZALI (Avukat- 42): Antalya'da doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yapıyor. Korkuteli Kurucu İlçe Başkan Yardımcılığı, Antalya AK Parti İl Disiplin Kurulu üyeliği ve Korkuteli İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttü. İyi düzeyde Arapça bilen Beşkazalı, evli.
Ercan MEKTEPLİOĞLU (Serbest meslek- 52): Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. Manavgat Ak Parti İlçe Başkanlığı yaptı ve Manavgat Ak Parti Belediye Başkan aday adayı oldu. Evli ve 3 çocuk babası.
İzzet YILMAZ (Diş Hekimi - 44): Serik doğumlu. İlçede 18 yıldır serbest diş hekimi olarak çalışıyor. İlçede Ak Parti'nin kurucu ilçe başkanlığını yaptı. Partisinde İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevi üstlendi. 2014 yerel seçimlerde doğum yeri olan Serik'ten belediye başkan aday adayı oldu. Yılmaz evli ve 4 çocuk babası.
Murtaza TAMYÜREK (Müteahhit - 56): Artvin doğumlu. Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Ak Parti'de merkez ilçe kurucu üyesi ve başkan vekilliği yaptı. Ak Parti'den Büyükşehir Belediye meclis üyeliği görevinde de bulunan Tamyürek, 30 Mart yerel seçimlerini ardından Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden EKDAĞ'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Evli ve 2 çocuk babası.
Mustafa AKDENİZ (Veteriner- 47): Korkuteli doğumlu. 1989 yılından bu yana serbest veteriner hekimlik yapıyor. 2001 yılında Ak Parti kurucu ilçe başkanı olarak görev aldı. 7 yıl ilçe başkanlığının ardından 2014 yılında belediye başkan adayı oldu, ancak seçilemedi.

08 Nis 2015 - 12:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Osman genç - Şok edecek bir durum yok geçen sene alanya da AKP yi şok etmişti

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:00
03

yusuf - hayırdır?

günlerdir kıvanç özkan'ı kompaladınız ama elinizde patladı..

önce kim buna layık, kim değil onu öğrenin!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:00
02

alanyalı apo - utansın akp yönetimi yazıklar olsun bi dene alanyalı yok...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:00
01

alanyalı - chp ön seçim yaptı listeye alanyalı giremedi anlarım, akp de bakan kendi etkisinin ortadan kalkmaması için listeye alanyalı almadı onuda anlarım ama mhp neden alanyalı adayı beşinci sıraya seçilmesin diye koydu onu bir türlü anlayamam..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:00

Çorum Haber