İslam Birliği kurulmalı

SP İlçe Başkanı Aktaş İslam İşbirliği Teşkilatı'nın D8'in yapısına benzer bir yapıya dönüştürülmesi gerektiğini söyledi

Ortadoğu ülkelerinde yaşanan Arap Baharı’nın ABD, Avrupa ve İsrail’in yeni projesi olduğunu, bu ülkelerde söz dinlemeyen liderlerin idam veya linç edilerek uzaklaştırıldığını söyleyen Saadet Partisi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Bu haksızlıklara karşı yapılması gereken ilk vazife Müslüman ülkelere düşmektedir. İslam İşbirliği Teşkilatı derhal toplantıya çağrılmalı, bu teşkilatın yapısı D8 teşkilatının yapısına benzer dinamik bir teşkilat yapısına dönüştürülmelidir” mesajı verdi.

Alper KUTAY
SAADET Partisi (SP) İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Milli Görüş’ün kurucusu merhum Necmettin Erbakan’a “Arap Baharı konusunda ne düşünüyorsunuz?” diye sorulduğunda, “Siyonizm kadro değiştiriyor” diye cevap verdiğini anımsatarak, “Şimdi gelinen noktaya baktığımız zaman Mısır’daki hadiseler, yeni yeni Tunus’ta ortaya çıkmaya başlayan provokasyonlar, Sudan’da olanlar, giden yönetimlerin yerine demokratik seçimlerle gelen yeni yöneticiler, Arap Baharı operasyonunun kumanda odasında bulunanlar tarafından uygun bulunmamıştır” dedi.

‘BATI’NIN PLANLARI TUTMADI’

Amerika Birleşik Devletleri’nin, Avrupa ülkelerinin ve İsrail’in bütün operasyonlarını ve programlarını demokratik yönetim şekli üzerine kurguladığını, ancak bu planların bazı ülkelerde tutmadığını savunan Sinan Aktaş, “Kendi istek ve arzularına uyacak, onların planlarını bu ülkelerde uygulayacak yöneticileri Arap Baharı çerçevesinde işbaşına getiremeyince B Planı’nı uygulamaya başladılar. Mısır’da olanlar, Tunus’ta yavaş yavaş ucu görünmeye başlayan suikastlar ve meydana gelen hadiseler bunların en bariz örnekleridir. Yıllarca Arap Baharı’nın yaşandığı ülkelerde diktatörce ülkelerini yöneten liderlere bugüne kadar ses çıkarmadılar. Hatta el ele kol kola fotoğraf dahi çektirdiler. Bundan hiç de rahatsız olmadılar. Çünkü o gün demokrasi aşığı olan ABD, Avrupa ve İsrail için bu insanlar birlikte, uyum içerisinde çalıştıkları yöneticilerdi” diye konuştu.

‘SÖZ DİNLEMEYENLER İMHA EDİLDİ’

Aktaş, açıklamasına şöyle devam etti: “Onlar için kriter demokrasi değil, söz dinleyen yönetici olmaktı. Dünyadaki tüm yöneticiler ve güç odakları Mısır’da olup bitenlere karşı söz söylemenin ötesinde bugüne kadar seyretmekten başka hiçbir şey yapmamışlardır. Peki, yapılması gereken nedir? Bu haksızlıklara ve katliamlara karşı yapılması gereken ilk vazife Müslüman ülkelere düşmektedir. İslam İşbirliği Teşkilatı derhal toplantıya çağrılmalı, bu teşkilatın yapısı D8 teşkilatının yapısına benzer dinamik bir teşkilat yapısına dönüştürülmelidir. Ayrıca hiç vakit kaybetmeden üye ülkelerin de katkısıyla ilk iş olarak İslam Barış Gücü oluşturulmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak derhal darbeci Sisi’ye darbeden önceki duruma dönülmesi ve eski yöneticilerin görevlerine iade edilmesi için de bir nota verilmelidir.”

30 Tem 2013 - 23:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber