'İslam Barış Gücü kurulmalı'

SP İlçe Başkanı Aktaş Mısır'da halka yönelik saldırıyı kınadı

 SAADET Partisi (SP) İlçe Başkanı Sinan Aktaş, önceki gün Mısır’da darbe karşıtı halka yönelik saldırıyı sert bir dille kınayarak, “Firavun dün yine katliam yaptı. Allah’ın, meleklerin ve tüm insanlığın laneti firavunların ve onun emirlerini yerine getirenlerin üzerine olsun” dedi. Dünyadaki tüm ülkelerin, yöneticilerin ve güç odaklarının, Türkiye de dâhil, Mısır’da olup bitenlere karşı söz söylemenin ötesinde ve seyretmekten başka hiçbir şey yapmadıklarını ifade eden Sinan Aktaş, “Dün yine kınama ve endişe içinde olma ve ölenlere rahmet dilemenin ötesinde hiçbir hareket göremedik maalesef. Dünya bir kez daha insanlık, hak ve adalet sınavında sınıfta kalmıştır. Peki, yapılması gereken nedir? Bu haksızlıklara ve katliamlara karşı yapılması gereken ilk vazife Müslüman ülkelere düşmektedir” diye konuştu.

‘MISIR DARBECİLERİYLE İRTİBAT KURULSUN’

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın derhal toplantıya çağırılmasını ve bu teşkilatın yapısının D8 Teşkilatı’nın yapısına benzer dinamik bir teşkilat yapısına dönüştürülmesini isteyen Aktaş, “Ayrıca hiç vakit kaybetmeden üye ülkelerin de katkısıyla ilk iş olarak İslam Barış Gücü oluşturulmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak derhal darbeci Sisi’ye darbeden önceki duruma dönülmesi ve eski yöneticilerin derhal görevlerine iade edilmesi için bir nota verilmelidir. İslam Barış Gücü çerçevesinde Mısır açıklarına savaş gemileri gönderilmelidir. Savaş uçaklarından oluşan bir filo oluşturularak Mısır semalarında ihtar uçuşları yaptırılmalıdır” dedi.

‘ŞİMDİ ÖNLEM ALINMAZSA GEÇ OLABİLİR’

Aktaş, açıklamasına şöyle devam etti: “İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler derhal Mısır ile olan bütün ilişkilerini kesmeli, büyükelçilerini göndermeli ve kendi büyükelçilerini de çekmelidirler. Tüm bunlara rağmen değişen bir durum olmazsa gerekli askeri müdahale yapılmalıdır. Bugün eğer bunlar yapılmazsa yarın çok daha büyük adaletsizliklerle ve çok daha büyük katliamlarla karşı karşıya geliriz. Aynı zamanda dünyada bir alt kültür psikolojisine sahip topluluklar oluşturulur ve insanlar sindirilerek birer köle toplulukları haline getirilmesinin önü açılmış olur. Binlerce yıldır yeryüzünde ne zaman İslam inancına sahip topluluklar idareyi eline almışsa o yıllarda hep hak ve adalet hâkim olmuştur.

‘İSLAM ÜLKELERİ İŞBİRLİĞİ YAPMALI’

Bunun örnekleri dünya tarihinde sayılamayacak kadar çoktur. Batının, AB’nin ve Haçlı zihniyetinin yaptığı zulüm ve katliamlar da dünya tarihinde sayılamayacak kadar çoktur. Bugün de yeryüzünde hak ve adaletin hâkim olmasını istiyorsak, bu görev en fazla İslam ülkelerinin güç birliği yapmasından geçmektedir. O halde sorunun çözümü, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın sadece söz değil aksiyoner bir teşkilat haline gelmesinde yatmaktadır. Batı, AB, ABD, Haçlı zihniyeti, İsrail ve Firavun zihniyeti ancak güçten anlar. Hakkı üstün tutan topluluklar ne zaman bir araya gelir, güçlerini birlikte ortaya koyarlarsa, batıl ancak o zaman yok olacaktır.”

16 Ağu 2013 - 01:23 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber