İnsanlara zulmetmeyi bırakın

Büyükşehir Yasası yüzünden Alanya merkez ve eskiden belde ve köy olan yeni mahallelerde yaşayan insanların mağdur olduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, “AKP’ye sesleniyorum. İnsanlara zulmetmeyi artık bırakın” mesajı verdi

-Alper KUTAY

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Şevki Türktaş, gündemi değerlendirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile AKP’nin icraatlarını eleştiren Türktaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Son günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi ya yetkisini bilmiyor, ya kendi çıkardığı yasayı bilmiyor veya nasıl uygulanacağını bilmiyor ki, saldırdıkça saldırıyor. Son olarak da Fethiye, Korkuteli ve Manavgat Belediyesi'ne yükleniyor. Nihayetinde bunlar birer ilçe belediyesidir. Ben buradan AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'e sormak istiyorum. Bu yasayı siz mi hazırladınız, yoksa bizler mi hazırladık? İlçe belediyelerin elinden yetkileri siz mi aldınız, yoksa sizin muhalefet dediğiniz insanlar mı aldı? Ona bir bakmak lazım.

‘MUHALİF BAŞKANLAR CESUR YÜREKLİDİR’

Belki AKP’li belediyeler bütün yetkileri ellerinden alındığı halde aciz olmalarına rağmen seslerini çıkaramıyorlar. Çünkü yukarıda birinin kılıcı var, öte tarafı da kesiyor beri tarafı da. Korkudan insanlar seslenemiyor ama muhalefet partisinde olan insan cesur ve yüreklidir. Cesur olmasalardı onlar da iktidar partisini seçerlerdi, oradan aday olup kazanırlardı. Sıkıntı, sizin kendi çıkardığınız yasada var. CHP’li Manavgat’ı pislik götürüyor, bunun sebebi arıtmadır. Daha önce belediyeler koordineli bir şekilde arıtmayı kokutmadan deşarjını yapıp işi bitiriyorlardı. Nihayetinde yetki size geçince Manavgat da kokacak, Fethiye de kokacak. Herhangi bir ilçedeki su patlağına, arıtmaya siz bakacaksınız. Çünkü yetki sizde, ilçe belediyesi mi bakacak? Bu kanunu çıkarırken hiç bunları düşünmediniz mi? Bir yerde iki başlılık olur mu?

‘İNSANLARA EZİYET HOŞUNUZA MI GİDİYOR?’

Su çalışması yaparken kazdığınız yolları, bozduğunuz yerleri ilçe belediyeleri ar belasına onarıyor. Çünkü vatandaş halen hangi yetkinin kimde olduğunu bilmiyor. Bilmez de, işine de gelmez. Eskiden, önce yetki alanında bulunan daire amirini arayıp işini çözmeye çalışırdı. Şimdi falanı ara, filana telefon aç, bekle babam gelip de yapacaklar diye. 5 aydır kokuyor, halen gelip yapacaklar. Yok böyle bir şey. Siz insanlara eziyet edeceğiz diye seçilmişsiniz. İnsanlara eziyet etmek için çalışıyor gibisiniz. Yaptığınız bu, başka hiçbir şey değil. Kendi beceriksizliğinizi ilçe belediyelerine yıkmaya çalışıyorsunuz. 20-30 binlik seçmeni olan yerleri muhtarlığa bıraktınız. Sizin muhatap saymadığınız muhtarlar bizim başımızın tacıdır. Neden, çünkü önce insandır. Hem yasayı çıkaracaksınız, sonra da topu başkalarına atacaksınız. Yok öyle bir şey.

‘ELEŞTİRİSİ OLAN GELİR YÜZÜME SÖYLER’

Bunun hesabını bu dünyada vermezseniz eğer itikadınız varsa aşağı dünyada vereceksiniz. Sosyal medya üzerinden yapılan hiçbir eleştiriyi muhatap saymıyorum. CHP'ye katılalı 4,5 sene oldu. Üzerime düşen insanlık görevimi, ilçe başkanlığı görevimi layıkıyla yaptığıma inanıyorum. Bir seçim geçmiştir. Doğrudur. Eleştiren insanların partiye ne kadar faydası olduğuna, ne kadar çalıştığına bakmak gerekir. Nihayetinde Alanya'da sicili ben tutarım. Geçen gün bir yetkili Ankara’dan beni aradığında ‘İnsanların bir sefer olsun elinden tutun, paçasından değil’ dedim. Ağzınız bir cırcır çekin. ‘Ben CHP'ye oy istiyorum’ deyin, CHP ilk seçimde iktidar olur diye iddia ediyorum. Bu iddiamda varım, bizi eleştiren o arkadaşlar gelsin, omuz omuza gene çalışalım. Onların demesiyle bu işler olmaz.

‘ÜZERİME DÜŞEN TÜM GÖREVLERİ YAPTIM’

Yeni seçilen bir genel başkan var, yeni seçilecek bir PM var ve seçilecek olan başkanlık divanı var. Bunların kararına saygılıyım. En az 20 gün içinde bize yazı gelecektir. Biz yazıya göre hareket eder, işimize bakarız. Veya ‘Biraz dinlen Şevki’ derlerse, kenara oturup dinlenmesini de biliriz. Ama bir partili olarak üzerime düşeni her zaman yaparım. O arkadaşları da muhatap almadığımı açık yüreklilikle söylüyorum. Çünkü sosyal medya üzerinden eleştiri yapılmaz. Eleştiri gelinir, birebir, yüz yüze yapılır. Daha önce ben iki defa parti divanı yaptım. Konuşan arkadaşlar partinin aleyhine olan arkadaşlardı. Hodri meydan, gelsinler, yüz yüze konuşalım.”

13 Eyl 2014 - 03:07 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber