İncekum’a çağdaş mesire yeri

İNCEKUM Belediye Başkanı Fahri Baysal, İncekum kuzeyinde çam ağaçlarıyla kaplı mesire yerinde yapılacak tesislerin beldelerini cazibe merkezi yapacağını söyledi. İncekum Belediyesi, Ağaören mevkiindeki 120 bin metrekare alana sahip C tipi piknik ve mesire alanının bölge halkı ve turizmin hizmetine sunmak için çalışmalara başladı.

Mustafa ADIYAMAN Belediye Başkanı Fahri Baysal, mesire alanının yap işlet devret modeliyle Norveçli bir yatırımcı ve Türk ortağına verilmesi için protokol hazırlıklarının devam ettiğini açıkladı. Mesire alanının bu yıl piknik yeri olarak bölgeye hizmet vereceğini belirten İncekum Belediye Başkanı Fahri Baysal, mesire alanında yapılması planlanan projeleri şöyle sıraladı: Büfeler, piknik alanı, yürüyüş ve bisiklet yolları, kır kahvesi, lunapark, Paintball, lazerli paintball, basketbol, mini golf sahası, motorkros pisti, futbol antrenman sahaları. Baysal, mesire alanında yapılacak yatırımın yaklaşık 1,5 milyon TL’yi bulacağını belirterek, “C tipi mesire alanındaki tesisler yap işlet devret modeliyle yapılacak. Yatırımcılarla yaptığımız görüşmelerde protokol aşamasına geldik. Mesire alanında yapılacak tesisler 2011 yaz sezonuna yetiştirilecek. Bu yıl sadece halkımıza piknik alanı olarak hizmet verecek mesire yerindeki yatırımlar tamamlandığında bölge halkının ve konuklarımızın büyük ilgi göstereceği cazibe merkezi olacak” dedi. BAYSAL ESNAF ZİRVESİ YAPTI Öte yandan Başkan Baysal, Meclis üyeleri Muzaffer Baysal ve Ahmet Sönmez, Pegasus Otel karşısında işyerleri bulunan esnaflarla toplantı yaptı. Esnaflar, sorunları tek tek dinleyip not alan Fahri Baysal’ın, işyerlerinin bulunduğu bölgenin temizliğini yapacak elemanın aylığının esnaflar tarafından ödenmesi teklifini kabul ettiler. Baysal, esnaf ile belediyenin omuz omuza vererek bölgeye gelen konuklara en iyi şekilde hizmet vereceklerini belirtti. Pegasus Otel karşısındaki bir kafede yapılan toplantının açış konuşmasını yapan Baysal, belediye olarak 24 saat görev başında olduklarını vurguladı. Baysal, “Bölgede faaliyet gösteren esnaflarımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Alt geçitlerin bakımını yapacağız. Sizlerden ricam, görsel kirlilik yaratmamak için tabelalarınızı belirli bir standartta yaptırın.  Ben de yıllardır esnafım. Sizlerin sorunlarını çok iyi biliyorum. Sabah işyerlerimizi açarken mıntıka temizliği yaparsak çevremiz tertemiz olur” dedi. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda sorunlarını dile getiren esnaflar, “Top Otel ile İncekum Orman Kampı arasındaki noktada güvenlik zafiyeti var. Geçtiğimiz günlerde bir turistin kolyesi çalındı. Dükkanların bulunduğu bölgedeki çöp bidonlarının çevresi duvarla kapatılırsa hem çevre kirlenmez, hem de görsel kirlilik ortadan kalkar. Çarşının aydınlatılması için katkılarınızı bekliyoruz” diye konuştular. Baysal, dile getirilen sorunların çözümü için gereğinin yapılacağını belirterek, fırsat buldukça esnaflarla bir araya geleceklerini söyledi.

#

21 May 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber