'İlişkilerde yumuşama yok'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rusya'yla ilgili, "İlk zamanlardaki gibi duygusal değil, daha aklı selim davranıyor" sözlerine, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Neye dayanarak bu sonuca vardığını anlamıyoruz" dedi

Haber: Alper KUTAY 
ALANYALI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Rus uçağının düşürülmesinden sonra başlayan ve giderek tırmanan kriz hakkında, "Rus ilk zamanlardaki gibi duygusal değil, daha aklı selim davranıyor" sözlerine Rusya Dışişleri Bakanlığı yanıt verdi. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, şu açıklamayı yaptı: "Geçtiğimiz günlerde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  Türkiye'nin A Haber TV kanalına verdiği röportajda,  Rusya ve Türkiye'nin ilişkilerindeki mevcut duruma değinerek bu alanda pozitif gelişmeler olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu, 24 Kasım 2015'den sonra  Moskova'nın çok duygusal davrandığını, şimdi ise eylemlerinin daha aklı selim olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu'nun neye dayanarak bu sonucu elde ettiğini anlamakta zorlanıyoruz. Bu tür sonuçlara varmak için ortada bir sebep yok.

'TÜRKİYE'DE OLAYLAR ÇARPITILIYOR'

Bir kez daha altını çizmek istiyoruz ki, mevcut krizin tüm sorumluluğu Türkiye yönetimine aittir. Röportajda bir kez daha Türkiye'nin Rus savaş uçağına ilişkin Ankara'nın agresif eylemini çarptırmaya çalıştığını görüyoruz. Röportajda belirtildiği gibi Türk hükümetinin ilişkileri normalleştirmek için attığı adımlardan haberdar değiliz. Üstelik Ankara bu adımların neler olduğunu çok iyi biliyor. Bakan Çavuşoğlu'nun Rus pilotun ölümünden sorumlu olduğu düşünülen Alparslan Çelik'in iadesine ilişkin cevabı da sempatikti: 'Terörist yasa dışı silah bulundurmak suçundan tutuklandı. Ne Türk savcılar ne de mahkeme Rusya'yı memnun etmek için hareket etmeyecek.' Maalesef, Türk Bakanı'nın açıklamaları ikili ilişkilerin gerçek durumunun çarptırılması için Türkiye'de yürütülen bilgi kampanyasının bir parçasıdır. Bugün ilişkilerin normale dönmesi konusunun ele alınması için gerekli koşullar görünmüyor."

13 Nis 2016 - 15:38 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber