İki bin köylü sel mağduru

ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya'daki fırtına ve yağışın neden olduğu felaketten 2 bin 25 köylünün direkt etkilendiğini bildirdi.

Sadık Badak, yaptığı açıklamada, Antalya'da yaşanan sel felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Bölgede can kayıplarının da olduğunu hatırlatan Badak, hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına başsağlığı diledi. Sel felaketinin ardından bölgede 4 bin 400 dekar sera, 28 bin 500 dekar tarım alanı ve bin dönüme yakın meyve bahçesinin zarar gördüğünü kaydeden Badak, 2 bin 25 köylünün de felaketten direkt olarak etkilendiğini vurguladı. Badak, Antalya Valiliği, Tarım İl Müdürlüğü ve afetle ilgili teknik personelin çalışmalarını tamamlanmasını beklediklerini belirterek, bölgeye ilişkin afet kararı alınabilmesi için buradaki alanların felaketten etkilenme oranlarının belirlenmesi gerektiğini anlattı. Sadık Badak, Pazartesi gününe kadar bu tespitlerin yapılıp, raporların hazırlanacağını tahmin ettiklerini, bu raporların çıkmasının ardından gerek destekleme, gerekse vergi ertelemesi gibi yardımların yöre halkına ulaştırılacağını kaydetti.

#

13 Şub 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber