Hükümetin değişmeyen tek ismi

AKP 2002 - 2014 yılları arasında 5 kez kabine değiştirdi. Bu kabinenin değişmeyen tek ismi Ali Babacan

AK Parti, 2002 Kasım seçimlerinde TBMM'deki çoğunluğu sağlayarak, iktidara geldi. İlk AK Parti hükümeti, "58. Cumhuriyet hükümeti", Abdullah Gül tarafından kuruldu. Daha sonra yine AK Parti'nin kurduğu 59, 69 ve 61. Cumhuriyet hükümetlerinde ise Başbakanlık görevini Recep Tayyip Erdoğan üstlendi. Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 5'inci, cumhuriyet tarihinin ise 62'inci hükümetini kurdu

5 HÜKÜMETTE DE DEĞİŞMEYEN TEK İSİM

Tüm bu beş AK Parti hükümetlerinde bakan olarak görev yapan tek bir isim var: Ali Babacan. Ali Babacan ilk olarak Abdullah Gül hükümetinde Devlet Bakanı oldu. Ardından Erdoğan hükümetinde Dışişleri Bakanlığı ve Başmüzakereci olan Ali Babacan, daha sonra ise yine Devlet Bakanlığı'na kaydırıldı. Ardından da ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

EKONOMİNİN DÜMENİ BABACAN'DA

Ali Babacan, AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri ekonomi politikalarını yöneten isim olarak biliniyor.

EN KIDEMLİ DİĞER BAKAN ATALAYDI, GİTTİ

AK Parti'nin diğer bir "kıdemli bakanı" olan, bundan Gül ve Erdoğan'ın tüm hükümetlerinde yer alan bir diğer isim, Beşir Atalay ise, Davutoğlu hükümetinde kabine dışı kaldı.

29 Ağu 2014 - 21:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber