Hükümet 2. kez adım atacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alevilerle 'çözümleri' konuşacak

ALEVİ açılımı konusunda hükümet ikinci kez adım atmaya hazırlanıyor. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan önümüzdeki hafta İstanbul’da hem parti yöneticileri, Alevi kökenli vekil ve ilgili bakanlarla hem de bazı Alevi sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.
 
ERDOĞAN BELİRLEYECEK
 
Başbakan’ın belirleyeceği çerçeve içinde gerçekleşecek toplantıda, AK Parti hükümetinin Alevilerle ilgili ilk etapta atabileceği adımlar üzerinde görüşme yapılması bekleniyor. AK Parti kaynakları, iki çözüm önerisini gündeme getireceklerini bildirdi. Bu çerçevede anayasal koruma altında bulunan Tekke ve Zaviyelerin Kaldırılmasına İlişkin Yasa’nın, cemevleri ve dedelerin faaliyetleri için kaldırılması ve İmar Kanunu’na, “Cemevleri Alevilerin kültür ve inanç merkezidir” hükmünün eklenmesi hedefleniyor.
 
BÜROKRASİYE SON
 
Tekke ve Zaviyeler Kanunu ile İmar Kanunu’nda yapılması beklenen değişikliklerle cemevi açma izni konusunda belediye, İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı üçlüsü arasındaki bürokrasiye son verilecek. Diyanet, camiye verilen izin gibi hızlı şekilde cemevi açılmasına onay verebilecek. Cemevi için arsa tahsisi, ihtiyaçlarının karşılanması ve dedelerin maaşlarıyla ilgili de çalışma yapılması bekleniyor. Diyanetten sorumlu Bakan Emrullah İşler, Alevi açılımıyla ilgili “Bundan sonra atılacak adımlar var. Bunu önümüzdeki dönemde birlikte göreceğiz. Çalışmalar devam ediyor, olgunlaştığı zaman kamuoyuna açıklayacağız” açıklamasını yapmıştı.
KAYNAK: rotahaber.com

30 May 2014 - 08:32 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber