Halkımızın rızası alınmadan sandığa anayasa getirilmez

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, “Bu Anayasa değişikliği Türk milletinin geleceğidir” dedi.

MHP Kemer İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıya MHP Antalya milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Mehmet Günal, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anayasa değişikliklerinin Türkiye'nin geleceği açısından endişe veren özellikler taşıdığını ileri süren Toskay, “Bu Anayasa değişikliği Türk milletinin geleceğidir. Biz iki sebepten dolayı bu Anayasa paketine MHP olarak ‘Hayır’ diyeceğimizi söylüyoruz. Anayasaların demokratik ülkelerde toplumun hemen hemen tamamına yakının rızası alınarak, uzlaşma yapılarak yapıldığını biliyoruz. MHP olarak getirilen bu paketin ve değişikliğin uzlaşıyla hiçbir ilgisinin olmadığını söylüyoruz. AKP iktidarı bu Anayasa değişikliğinde kimseyle uzlaşmak niyetinde değil, çünkü bu Anayasa değişikliğinin açık açık söylediğimiz gizli bir gündemi var. Bu gündemle ilgili olarak muhalefet partilerinin onayını ve rızasını alamadıkları ve bildikleri için zaten uzlaşmaya da gitmediler” diye konuştu.

#

01 Eyl 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber