Genel seçimler için ilk karar!

YSK, genel seçimlerde bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının 360-380 olarak belirlenmesine karar verdi

YSK, genel seçimlerde bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının 360-380 olarak belirlenmesine karar verdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili karar aldı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan YSK kararına göre, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının 360-380 olarak, mezra gibi toplu yerleşim birimleri için de mesafe durumu ve ulaşım güçlükleri ile 298 sayılı Kanun'un 5. maddesinde sandık bölgesi oluşturulması işlemlerinde oluşturulan sandık bölgelerinde de sandık seçmen sayısının 360-380 olarak belirlenmesi oybirliğiyle kararlaştırıldı. Köylerde ise seçmen sayısı 400'ü aşmadığı takdirde bir sandıkta oy kullanılabileceğine karar verildi.

28 Eki 2014 - 11:07 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber