Fushun’dan misafir geliyor

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya’da turizmdeki doluluğun çok iyi olduğunu söyledi

Alper KUTAY



ALANYA
Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya’da turizmdeki doluluğun çok iyi olduğunu söyledi. Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki kardeş şehir Fushun’da Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner’le birlikte yaptığı temaslarla ilgili makamında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, “Bu ziyaret, Alanya turizmi ve ticareti açısından son derece olumlu bir gezi olmuştur” dedi. Yol çok uzak olduğu için diğer Avrupa ülkelerindeki kardeş şehirlerimiz gibi fazla kontak kurma şansımız olmuyordu” dedi.

ÇİN HEYETİ ALANYA’YA GELİYOR

Fushun’da Temmuz ayında yeni bir belediye başkanının göreve başladığını belirten Başkan Sipahioğlu, “Alanya’ya yönelik çok büyük bir talep var. Bu konuda ALTSO’nun önümüzdeki günlerde bir daveti söz konusu olacak. Bir heyet Çin’den Alanya'ya gelecek. Hem kardeş şehrimizin hem de çevresinin çok ciddi turistik potansiyeli var. Türk işadamları için, özellikle de hizmet sektörü için bulunamayacak fırsatlar var. Çin, zenginleşmiş ve gelişmiş aktif bir ülke. Bizim kardeş şehrimiz de oldukça güçlü bir şehir. Her sektörde güçlüler. İmalat ve tarımda çok önemli gelişmeler kaydetmişler. Alanya Çin’deki kardeş şehir ilişkisinden kazançlı çıkacaktır” diye konuştu.

‘TURİZM SEZONU İYİ GEÇİYOR’

2013 turizm sezonunu hem belediye başkanı hem de bir turizmci gözüyle değerlendiren Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, “Sayısal olarak bir şey söylemek mümkün değil. Ama gelen turist sayısına ve doluluk oranlarına baktığımız zaman sayısal anlamda ciddi bir rakam yakaladığımızı söyleyebilirim. Bizim Alanya’da yaşayanlar olarak başlıca görevimiz, Alanya’ya gelen misafirlerimizin memnuniyetini sağlamak. Müşteriyi memnun gönderebilirsen seneye bir kez daha gelir. Müşteri memnuniyeti sağlamak sadece yerel yönetimin görevi değil, Alanya’da yaşayan herkesin görevidir” dedi.

23 Eyl 2013 - 14:10 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber