FETÖ şimdi yandı

Adalet Bakanı Bozdağ'ın, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için görüşmelerde bulunacağı ABD'de yeni deliller sunacağı öğrenildi. Bozdağ'a ABD ziyaretinde 3 vekil de eşlik edecek

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için görüşmelerde bulunacağı ABD'de yeni deliller sunacağı belirtildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bozdağ'ın, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere, gerçekleştireceği ABD ziyaretinin programı netleşti.
Yarın ABD'ye gidecek olan Bakan Bozdağ, çarşamba günü ise Türkiye saati ile 23.00'te ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile bir araya gelecek.
Görüşmede, terör örgütü elebaşı Gülen'in iadesine dair ABD'ye gönderilen 4 ayrı iade dosyası hakkında bilgiler verecek olan Bakan Bozdağ, söz konusu dosyalara ilişkin soruşturmalar kapsamında elde edilen yeni bilgi ve belgeleri de aktaracak.
 
YENİ DELİLLER SUNULACAK
Kanlı darbe teşebbüsünün, terörist başı Gülen'in emir ve komutasında gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi ve belgeleri ABD'li mevkidaşı ile paylaşacak olan Bozdağ, darbe teşebbüsü konusunda 10 Eylül'de ABD'ye gönderilen Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması talebini de gündeme taşıyacak.
Bozdağ, 10 Eylül tarihinden itibaren soruşturmalar kapsamında elde edilen yeni delilleri ABD Adalet Bakanı Lynch ile paylaşacak.
Görüşmede, Bozdağ'ın Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesine ilişkin anlaşmayı hatırlatarak, terörist başı Gülen'in geçici tutuklanmasının zorunlu olduğunu vurgulayacağı kaydedildi.
 
ÜÇ PARTİ TEMSİLCİSİ BOZDAĞ İLE ABD'DE OLACAK
ABD'de çeşitli programlara katılacak olan Bakan Bozdağ, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) 27 Ekim Perşembe günü Washington'da gerçekleştireceği "15 Temmuz Darbe Teşebbüsü" konulu toplantısında konuşacak.
Bozdağ, cuma günü ise Anadolu Ajansı'nın darbe girişimiyle ilgili Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde düzenleyeceği "Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi"nin açılışını gerçekleştirecek.
ABD ziyaretinde Bozdağ'a, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, komisyon üyeleri AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan ve MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu da eşlik edecek.

24 Eki 2016 - 12:27 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber