'Festivalin açığı zamla kapanmaz'

Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe açığını zamla kapattığını savunan Sarıca, "Otobüs ücretlerine zam yaptı, olan vatandaşa oldu. Türel artık biraz tasarruf yapmalı" dedi

Haber: Alper KUTAY

SAADET Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinin 2015 yılında 72,5 milyon TL açık verdiğini savunarak, "Film Festivali'ne 9,5 milyon TL, Piyano Festivali'ne 4 milyon TL, bunların tanıtımı için billboardlar ve diğer reklam giderlerine 30 milyon TL harcanmıştır. 30 milyon TL de iç-dış borç faizine para ödemiştir" dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in 2016 yılı bütçesinde 247 milyon açık verdiğini belirten Sarıca, "Bu da borçlanma suretiyle kapatılmıştır. Film Festivali'ne bir önceki yıl harcanan 9,5 milyon TL bir anda 21 milyon 400 bin TL olmuştur. Menderes Türel ise açığı kapatmak için çözümü otobüs ücretlerine zam yapmakta bulmuştur. Oysa bu harcamalarda tasarrufa gitse otobüs ücretlerine zam yapmasına gerek kalmayacaktı" diye konuştu.

22 May 2017 - 14:25 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber