'Eylül belki kurtulur'

CHP İlçe Başkanı Takavüt, "Charter seferleri şimdi başlasa turizmci Eylül ayını bir parça kurtarabilir" dedi

Haber: Alpet KUTAY
CUMHURİYET
Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını İlçe Başkanı Ali Takavüt başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya, Alanya Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri Mehmet Kural, Erkan Demirci, Gökhan Sipahioğlu ve Eray Erdem de katıldı. Turizmdeki kötü gidişatı Şubat ayında fark ettiklerini ve AKP Hükümeti'ni uyardıklarını söyleyen Takavüt, "Gerçekleri söylediğimiz için bizi felaket tellallığı yapmakla suçladılar. Biz turizmcileri 'Ayağınıza yorganınıza göre uzatın' diye uyardık ama kimi yetkililer 'Haziran sonunda patlama olacak' deyip turizmciye ve esnafa mavi boncuk dağıttı. Bu doğru bir şey değil. Ramazan Bayramı'nda otelini açanlar erkenden kapatmak zorunda kaldı" dedi.
'CHARTER SEFERLERİ BAŞLAMALI'
Açık olan otellerin kazançlarının da çok olmadığını belirten Takavüt, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre otellerdeki maliyet artışı rekor kırmış. Mayıs ve Haziran aylarında otellerini açanlar kâr etmedi. Rusya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmenin ardından charter seferleri yapılırsa Eylül ayında belki biraz kazanç sağlarız" diye konuştu. Çöp Toplama Vergisi'nin bir sefere mahsus alınması yönünde karar olduğunu ancak bunun nedense sürekli hale getirildiğini anımsatan Takavüt, "Otellerin açık olan süresine baktığımızda 4 ayı geçen yok. 8 ay otellerden para alınmasın. Eğlence vergisinde de aynı şekilde düzenleme yapılmalı. Bu konuyu Alanya Belediye Meclisi'nde gündeme getireceğiz" dedi.

10 Ağu 2016 - 22:43 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber