Eski bakandan sert açıklama

AK Parti'den istifa eden Ertuğrul Günay, "Başbakan'a 'Türkiye'yi sattın' diyenler danışmanlık yapıyor. Yolları açık olsun" dedi

AKParti’den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresinde bulunanların geçmişte Erdoğan'ı eleştiren kişiler olduğunu söyledi. Günay, “Başbakan’ın yakın çevresinde de şuanda 2004, 2005, 2006 ve 2007’de Türkiye’yi sattığını söyleyen çevreler ona danışmanlık yapıyor. Yolları açık olsun.” dedi.

"BAŞBAKAN'IN PSİKOLOJİK ALGILAMA SORUNU VAR"

Başbakan’ın ihanet suçlamasını üzerine almadığını ifade eden Günay, “Başbakan içinde bulunduğu psikolojik gerginlikten bir an sıyrılabilip aynaya bakarsa nasıl insafsız niteleme yaptığını kendi vicdanı da kabul edecektir. Biz ona çok zor günlerde yardımcı olduk. O yolda yürümesi konusunda uyarılarda bulunduk. Bu uyarıyı ihanet sayıyorsa ciddi bir şekilde psikolojik algılama sorunu vardır diye düşünüyorum.

"TÜRKİYE'Yİ SATTIĞINI SÖYLEYENLER ŞİMDİ DANIŞMALIK YAPIYOR"

Yakın çevresinde de şuanda 2004, 2005, 2006 ve 2007’de Türkiye’yi sattığını söyleyen çevreler ona danışmanlık yapıyor. Yolları açık olsun. Herkes arkadaşından belli olur. Etrafına baksın 2006, 2007’de ona neler söyleyen arkadaşlar şuanda çevresinde ona servis yapıyorlar. Insanı arkadaşları yoldan çıkarır.” diye konuştu.

"GENİŞ KESİMDEN DESTEK ALDIM"

AK Parti’de önce ihraç istemiyle disipline sevk edilen daha sonra basın toplantısı düzenleyerek istifasını açıklayan eski bakan Ertuğrul Günay, istifasının ardından kendisine geniş bir toplum kesiminden destek geldiğini anlattı. Günay, “Geniş bir toplum kesimi yapılması gerekeni yaptığımı söylüyor. Geç diyen var, erken diyen var. Biz istifa etmeye kalkmadık, parti içinde doğruları söylemekte ısrar ettik. MYK’da ihraç kararından 2 saat önce sosyal medyada, ‘Biz bu partiye zor günlerde geldik. Temiz siyaset anlayışımızı her koşulda sürdürdük. Burada kalacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz’ yazmıştım. Ama sen bu tartışmalara muhatap olmuş arkadaşlarla otobüsün üzerinde ellerini kaldırıyorsun havaya ‘temiz siyaseti savunuyorum’ diyen arkadaşları disipline sevk etmeye çalışıyorsun. Bu katlanmamız mümkün olmayan bir tavırdı. Geniş kitlenin haklarına arayışlarına büyük saygı duyarak yolumuzu ayırdığımızı söyledik. Büyük bir toplum kesimi doğru yaptığımızı düşünüyor. Daha büyük bir toplum kesiminin ne kadar verdiğini önümüzdeki dönem göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

28 Ara 2013 - 17:15 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber