'Ermenistan Hocalı'yı kabul etmek zorunda'

Sabah "Hocalı Soykırımı, İnsanlığa Karşı Suçlar ve Terörizm" başlıklı uluslararası konferansa, öğleden sonra ise Kızılcahamam'da AKP toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ermenistan gerçeklerle yüzleşmek istemiyor. Ama Hocalı Katliamı bir gerçektir. 21. yüzyılda ve 25 sene önce tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiştir" dedi

Haber: Alper KUTAY

HOCALI Soykırımı'nın 25. yılı anısına Türk Keneşi ve Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen "Hocalı Soykırımı, İnsanlığa Karşı Suçlar ve Terörizm" başlıklı uluslararası konferans başladı. JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen konferansın açılışına Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ve Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Katılımcılara hitap eden Bakan Çavuşoğlu,  Azerbaycan'la ilişkileri her alanda daha da ileri götürmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Çok şükür, mükemmel ilişkilerimiz var. İki kardeşe, bir millete yakışır ilişkilerimiz var" diye konuştu.
'AVRUPA'YA GAZ NAKLİ YAPACAĞIZ'
Birçok proje için çalışmaların sürdüğüne değinen Bakan Çavuşoğlu, "TANAP'ın bir an önce Türkiye' ye gaz getirebilmesi için ve daha sonra  Avrupa'ya bu gazın ulaşması için birlikte çalışıyoruz. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılışını önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleştireceğiz. Azerbaycan tarafı demiryolu inşaatını tamamladı. Bizde şirketler arasındaki süreçten dolayı bir gecikme oldu" dedi. Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan üçlü mekanizmasını da kurmak istediklerini bildiren Bakan Çavuşoğlu, Kazakistan'dan da böyle bir talep geldiğini ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hocalı'yı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Bu sene Hocalı Katliamı'nın 25. yılında şehitlerimizi anıyoruz.
'ERMENİSTAN HEP GERİ ÇEVİRDİ'
Hocalı Katliamı'nı tüm dünyaya anlatmak için Türk Keneşi ile birlikte diğer kurumlarımızla birlikte ama özellikle iki kardeş ülke olarak, Azerbaycan ve Türkiye olarak tüm aydınlarımızla, akademisyenlerimizle birlikte anlatmaya devam edeceğiz. Yıllardır biz Ermenistan'ın 1915 olaylarıyla ilgili iftiralarıyla mücadele ediyoruz. Ermenistan bizim önerilerimizi hep reddetmiştir. 'Ortak komisyon kuralım, arşivleri açalım, bilim adamları gelip katılsın, başka ülkelerden de katılsın' dedik ama Ermenistan gerçeklerle yüzleşmek istemiyor. Ama Hocalı Katliamı bir gerçektir. 21. yüzyılda ve 25 sene önce tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiştir."

22 Şub 2017 - 18:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber