Erdoğan’dan MHP’li İrbeç’e sert gönderme

SALI günü yapılan grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim yaklaşırken partiden istifa eden bazı eski vekillere sitem etmesi, akıllara, bir süre önce AKP’den istifa edip MHP’ye transfer olan Yusuf Ziya İrbeç’i getirdi.

Alper KUTAY AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun da takip ettiği grup toplantısında, sadece seçim zamanı ortaya çıkanlara, aday gösterilmeyince ortadan kaybolanlara ya da listedeki sırasını beğenmeyenlere kızan Erdoğan, “Aday listesinin şurasındayım diye seçim çalışmalarına katılmayanlar oldu. Sonradan kazandılar ve utanmadan buraya geldiler” dedi. 12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimleri için aday listeleri 11 Nisan'da açıklanacak. Aday adaylarının merakla beklediği bu tarih Başbakan'ın da gündemindeydi. Erdoğan'ın aday adaylarına önemli mesajları da vardı. LİSTEDEKİ YERİNİ BEĞENMEYİP ÇALIŞMAYANLAR ÇOK OLDU Konuşmasında, “Bazıları sadece seçim zamanı ortaya çıkıyor” diyen Başbakan, geçtiğimiz aylarda AKP’nin açılım politikasını beğenmediğini söyleyerek istifa edip MHP’ye transfer olan Yusuf Ziya İrbeç’i de hedef alan konuşmasında şunları söyledi: “Ben dikkat ediyorum. Mesela geçen dönemde milletvekili olmayan ya da olamayan arkadaşlarımızın hiçbir tanesi ‘Ben il teşkilatında görev almaya hazırım’ diyememiştir. Ya ortadan kaybolmuştur, ya kolay kolay görünmemiştir, ya da seçim zamanlarında ortaya çıkmışlardır. Şimdi bu olmaz. Partimizin genel merkezi herhangi bir milletvekili arkadaşımızı arayıp ‘Gel sen il başkanı olacaksın’ dediği zaman, ‘Emriniz başım üstüne’ diyebiliyorsa, o bir dava adamıdır. Geçmişte ‘Ben listenin şurasındayım’ deyip de çalışmalara katılmayanlar oldu, sonradan seçimi kazandı ve utanmadan sıkılmadan buraya geldi. Ama bu tipler fazla kalmadı, hemen çekip gittiler.”

#

24 Mar 2011 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber