Egemen Bağış: Antalya'nın birinci önceliği 'Alanya-Kemer' demiryolu

Alanya’da son dönemde güzel gelişmeler yaşanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın turizm memleketi Alanya’yı transit geçip uğramayışını bir kenara bırakırsak, iktidardaki AK Parti’nin bütün önemli isimleri Alanya’ya ilişkin çarpıcı açıklamalar yapmaya başladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Mühendislik Fakültesi’nin onayının çıktığını müjdelemesinin ardından, sık sık Alanya’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek’in Oba Stadyumu konusunda verdiği ümit dolu mesajlar ve AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun özellikle Gazipaşa Havaalanı konusunda verdiği mücadele, Alanya’nın geleceğine yönelik güzel gelişmeler olarak yorumlanıyor. Elbette bu tür açıklamaların özellikle 12 Eylül Anayasa Paketi Referandumu öncesine sıkıştırılması, bu mesajların bir seçim yatırımı olarak görülmesine de neden olabilir. Kendi adıma, seçim yatırımı da olsa iktidar temsilcilerinin ağzından Alanya’ya ilişkin buna benzer cümleler duymak yine de hoş oluyor. Alanya için önemli sayılabilecek bir gelişmeyi de önceki gün Antalya’ya gelerek bir dizi temaslarda bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış açıkladı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret eden Bağış, “Antalya'nın birinci önceliği Alanya-Kemer arasındaki demiryoludur” demiş. Fakat Bağış’ın açıklaması sadece bu tek cümleden ibaret. Alanya-Kemer arasındaki demiryolu çalışmalarına ne zaman başlanacağı, projenin hazır olup olmadığı, bu projeye ödenek aktarılıp aktarılmayacağı konusunda net bir açıklaması yok. Sadece “Antalya'nın birinci önceliği Alanya-Kemer arasındaki demiryoludur” diyerek Antalya’dan ayrılmış. İktidarın bir bakanının ağzından bunları duymak güzel ama keşke bir de tarih verseydi, o zaman mutluluğumuz çifte kavrulmuş olurdu. Bağış’ın belki bilerek belki de bilmeyerek atladığı bu detayı umarım AK Parti İlçe Teşkilatı kamuoyuna açıklar. Sabırsızlıkla ve heyecanla bekliyoruz.

#

12 Ağu 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber