‘Dinek zulümden kurtulacak’

Alanya Belediyesi’nden hiçbir şekilde yol, su, ulaşım ve sosyal donatı hizmeti alamadıklarını söyleyen Dinek Mahallesi sakinleri, önceki akşam CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş ve ekibini ağırladı. Türktaş, 30 Mart’ta göreve gelmesi halinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile el ele verip bölgeye hak ettiği hizmetleri getireceklerinin sözünü verdi

-Alper KUTAY CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş, Belediye Meclis Üyesi Adayı Erkan Demirci, Gökhan Sipahioğlu, Mehmet Kural, Mustafa Aras, Erdoğan Toktaş, Nefise Şenli Develioğlu, Eray Erdem, Hüseyin Yaman, Bülent Kandemir, Hasan Şakiroğlu, Halime Şenli Bilgin, Yılmaz Bağışlar, Seyfi Bekar, Mutlu Aydemir, Ayhan Gedikoğlu, Engin Alataş, Mümtaz Soysal Alyıldız, Ali Özdemir ve Ceren Gönüllü ile Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli ve Gençlik Kolları Başkanı Pınar Vural, eski İl Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile çok sayıda partili önceki akşam Dinek Mahallesi’ne çıkarma yaptı.

‘SİPAHİOĞLU BİZİ RESMEN UNUTTU’

Bugüne kadar üvey evlat muamelesi gördüklerini söyleyen Dinek Mahallesi sakinleri, mevcut AKP’li Alanya Belediyesi yönetimini kabul etmediklerini ifade ederek Türktaş ve ekibinden sorunları için çözüm istediler. Konularında uzman teknik kurmaylarına tek tek söz veren CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş, “Biz yıkmaya değil yapmaya geliyoruz. Yıllardır buranın imar, yol, toplu taşıma, çocuk ve gençler için sosyal donatı alanı gibi sorunları var. Bir pazaryeri bile yok” diyerek sözü, halen Dinek Mahallesi’nde ikamet eden Belediye Meclis Üyesi Adayı Avukat Halime Şenli Bilgin’e verdi.

‘YAKINDA TAPULARIMIZI ALACAĞIZ’

Dinek Mahallesi’nin sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyen Bilgin, “Şu an mahkemeler sonuçlandı, çok yakın bir zamanda tapularımızı alacağız. Alanya'nın bir mahallesi olarak biz belediyecilik adı altında hiç bir hizmet almadık. Belediyenin hiçbir yasal zorunluluğu olmaksızın kendi inisiyatifini kullanarak belirli bütçelerle yabancılar için Noel Pazarı, konser gibi organizasyonlar yapıyor ama Dinek Mahallesi’nde yaşayan bizler için bir yol, su, park ve pazaryeri çalışması dahi uygun görülmüyor. Yabancılar için her türlü bütçe ayarlanıp organizasyonlar yapılırken, buradaki vatandaşların göz ardı edilmesi çok üzücü. Bu gidişata artık dur deme vakti geldi” dedi.

‘TUTAMAYACAĞIM SÖZÜ VERMEM’

Bölge halkının haklı isyanına kulak verdiklerini ifade eden Türktaş, “Ben yalan üzerine siyaset yapmam. Bu zamana kadar çözülmesi çok kolay olan birçok sorun çözülmemiş. ‘Ben imar sorununu çözerim’ dersem yalan olur. Çünkü 1978 yılından beri devam eden mahkemeler var, önce onların sonuçlanması gerekir. Göreve geldiğim takdirde ben ve ekibimle birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile buradaki pek çok sorunu çözme sözü veriyorum. Göreve gelir gelmez yol, su, pazaryeri ve toplu taşıma sorunlarınızın hepsi çözülecek. Çözülmezse gelip hesabını sorun” diye konuştu.

25 Şub 2014 - 22:10 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber