Devlet Bahçeli Alanya'da

Bahçeli, Alanya’nın il olmasını isteyen vatandaşlara, “Böyle bir mütevazi, olgun ve anlayışlı bir isteğe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cevap verip Alanya’yı il yapmasını sizler gibi bizler de istiyoruz” dedi

Bahçeli Alanya'da
Bahçeli Alanya'da
Haber albümü için resme tıklayın

Bahçeli Alanya'da

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li Alanya Belediyesi'nin toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere uçakla dün öğle saatlerinde Antalya’ya geldi. Antalya Havalimanı'ndan karayolu ile Alanya'ya geçen Bahçeli, alana gelişinde Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibi tarafından tarafından karşılandı. Bu sırada top atışları yapılırken, Alanya Belediyesi folklor ekibi bir gösteri sundu. Programa; MHP Genel Başkan Yardımcısı Sabir Durmaz ile Mehmet Günal, Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, İl Başkanı Mustafa Aksoy, İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu ile binlerce partili katıldı.
'ALANYA YİNE BİZİ BAĞRINA BASTI'
304 milyon TL'lik yatırım bedeliyle 216 eser ve projenin toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Bahçeli, 8 Nisan 2017 tarihinde anayasa değişikliğini anlatmak için Antalya’da açık hava toplantısında bir araya geldiklerini hatırlattı. Bu kez de Alanya Belediyesi toplu açılış ve temel atma töreni kapsamında bir araya geldiklerini belirten Bahçeli, “Bizleri yeniden buluşturan Rabbime hamdolsun. Her zaman olduğu gibi bugün de Alanya’nın bizleri bağrına basıyor olmasından dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Aziz Alanyalılar, dünden bugüne Türk milleti insanlık aleminde her zaman muhkem ve muteber mevkide bulunmuştur. Tarih boyunca aziz ecdadımızın vatandaşlaştırdığı toprakları sömürmek, tüketmek ve yok etmek gibi barbarca bir düşünceye asla kapılmamıştır. Tam tersine her daim yaşamayı ve yaşatmayı hedeflemiştir. Bu anlayış tarihimizin her safhasında müstesna bir yer tutmuştur” dedi.
'ALANYA BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ'
Türk milletinin sancağının adaletin en emin gölgesi olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Kültürümüzde halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğu anlayışı dün olduğu gibi bugün de geçerliliğini korumalı ve gereği gibi yaşatılmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, aziz milletimiz için yapılan ve yapılacak olan her hizmet ve eserle iftihar etmektedir. Kim Türkiye’nin gelişmesi, Alanya’nın büyümesi için bu zamana kadar tek bir çivi çakmışsa bizim için kıymeti vardır, saygıyı hak edecektir. Milletimiz huzurlu ve mutluysa biz de mutlu oluruz. Gayemiz, üretken belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyerek milletimize verilen sözlerin tutulmasıdır. Bizleri iki cihanda mutlu edecek en büyük saadet işte buradadır" diye konuştu.
'YÜCEL ALANYA'YA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR'
8 Nisan’daki mitinginde Antalya’nın Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu söylediğini hatırlatan Bahçeli, “Antalya, hem Akdeniz’in incisi hem de dünyaya açılan penceremizdir ama Antalya’nın gözbebeği de Alanya’dır. Bu bakımdan Alanya’ya gözü gibi bakan bir belediye başkanımız olmasından ve Alanya’nın Selçuklu ruhuna yakışır bir şekilde muhafaza edilerek gelişmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. Alanya; hoşgörünün, dostluğun ve Türk milletinin misafirperverliğinin somutlaştığı güzide turizm kentimizdir. Alanya’nın etrafını çevreleyen Selçuklu şaheseri olan Alanya Kalesi adeta turizm amacıyla gelenleri sevgiyle kucaklayan bir sembol haline gelmiştir. Gözbebeğimiz Alanya; müzeleri, köşkleri, yaylaları, hanları, tarihi dokusuna uygun evleri, ören yerleri, tarihi cami ve mescitleriyle kale içinde tarih kokan, aynı zamanda plajlarıyla denize açılan medeniyet abidesidir. Alanya'mız bugün her zamankinden daha güzel, daha görkemli ve coşkuludur. Çünkü birbirinden güzel 216 esere daha kavuşmanın heyecanıyla dolup taşmıştır” dedi.
'YÜCEL YÜZÜMÜZÜ KARA ÇIKARMADI'
Alanya’nın partilerine gösterdiği güvenin farkında olduklarını vurgulayan Bahçeli, “Bahtiyarım ki değerli belediye başkanımız ve mesai arkadaşları yüzümüzü kara çıkarmamış, özverili çalışmalarıyla göğsümüzü kabartmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi'ne de yaraşan ve yakışan budur. Bu vesileyle Alanya'da olmaktan ve bu eserlerin bir kısmının temel atma, bir kısmının da açılışını yapmaktan en az sizler kadar heyecanlıyım. Belediyemizin armasında bulunan çift başlı kartal, Alanya’nın dünyaya bakışını özetlemiştir. Bir yüzü doğuya, diğer yüzü batıya dönük çift başlı kartal dünyanın her yerinden gelen misafirlerimize kucak açmış, farklı milletlere ev sahipliği yapmıştır. Alanya’nın çehresi Türkiye’nin huzurudur. Alanya’nın tarihi Türkiye’nin asil ruhudur. Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat ile yeşeren, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile anıtlaşan Alanya, dünyaya örnek bir şehrimizdir. Üreten belediyecilik Alanya’da kendini bulmuştur. Alanya hizmet eden belediyecilik anlayışına örnek olmuştur. Alanya kültür ve medeniyetlerin kesiştiği kavşak noktası haline gelmiştir” diye konuştu.
'ALANYA MUAZZAM BİR ŞEHİR'
“Dünyanın neresinden olursa olsun, huzur arayan herkesin ilk tercihinden biri Alanya olmuştur” diyen Bahçeli, “Çok şükür ecdadımızın gittiği her yere götürdüğü adalet ve kucaklaşma ruhu bu şehrimizde de vücut bulmuştur. Alanya’nın muazzam kültürel dokusu ve turizm merkezi olmasının yanı sıra elbette sorunları da vardır. Ne yazık ki mevcut durumda arzu ettiği turizm çıtasının gerisindedir. Özellikle geride bıraktığımız yıl bazı oteller, turizm sezonunun henüz orta yerinde kapılarını kapatmak durumunda kalmıştır. Kayba uğrayan sadece işletme sahipleri olmamış, evine ekmeğini götüren turizm çalışanları da zor günler geçirmiştir. Hepinizin malumudur ki Rus uçağının düşmesinden sonra bu sorun daha da belirgin hale gelmiştir.
'TURİZMDEKİ SIKINTIYI TAKİP EDİYORUZ'
Son zamanlarda bazı Avrupa ülkeleriyle yaşanan kimi sorunlar da ortadadır. Unutmayınız ki bizler özellikle turizmdeki darboğazı yakinen takip ediyor, yaşanan sorunlar karşısında çözüm yolları üretmekten geri durmuyoruz. Bu kapsamda Rus uçağının düşürülmesinin ardından Antalya bölgesinin turizmle ilgili yaşadığı sıkıntıyı Milliyetçi Hareket Partisi görevlendirdiği bir heyet vasıtasıyla doğrudan yerinde tespit etmiştir. İşte bu tespitler en yalın ve açık haliyle MHP'nin oluşturduğu raporda yerini almıştı. Akabinde turizmle ilgili yaşanan sıkıntıların aşılmasına yönelik önerilerimizi de bu rapora ekleyerek, çalışmalarımızı iktidarın ve kamuoyunun dikkatine sunmuştuk. İnancım odur ki Allah'ın izniyle bu yıl geride kalan yıldan daha bereketli olacak, turizmle alakalı mevcut sorunlar aşılacaktır. Böylelikle Alanya’nın zengin dokusu tekrar canlanacak, turizm cenneti olan şehrimiz yeniden hak ettiği seviyelere yükselecektir" dedi.
'ÜRETİCİLER BÜYÜK SIKINTI İÇİNDE'
Alanya’nın karşısına çıkan sorunlara boyun eğmeden, teslim olmadan gelişmesine devam ettiğini dile getiren Devlet Bahçeli, “Sizlere de yakışan budur. Diğer yandan, içerisinde bulunduğumuz yılda Alanya'nın bazı doğal afetler yaşadığını ve bundan da çiftçilerimizin etkilendiğini biliyorum. Bir turizm merkezi olmasının yanında tarımsal açıdan da ülkemize son derece önemli katkıları olan Alanyalı çiftçi kardeşlerimin meselelerini dikkatle takip ettiğimizin bilinmesini istiyorum. Biz milletimizin sorunlarını daima kendi sorunlarımız olarak kabul ediyoruz. Geceleri vatandaşlarımız başını yastığa huzur içerisinde koyabiliyorsa bizim için o gün huzurla tamamlanmış demektir. Bu itibarla Alanya’mızı hak ettiği yere taşımak için dur durak bilmeden azimle çalışan Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’i, açılışı yapılıp temeli atılacak olan 216 projede emeği bulunan her bir kardeşimi, aziz dava arkadaşlarımı ve belediye personelini kutluyorum. Belediye Başkanımızı soyadına yakışır bir şekilde Alanya’yı daima yüceltmek için gösterdiği özverili çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
'ALANYA MUTLAKA İL YAPILMALI'
Bahçeli, sahnede olduğu esnada karşısında bir dövizde Alanya’nın il olması yönündeki yazıyı görünce, “Böyle bir mütevazi, olgun, anlayışlı bir talebin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni uygulamaya geçtiğimiz dönemde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buna cevap verip, Alanya’yı il yapmasını sizler gibi bizler de istiyoruz” dedi.
'ALANYA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR'
Alanya’da partisi tarafından görev verilmesinin ardından Allah rızası ve milleti için özveriyle çalıştığını dile getiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Partimin onur ve şerefiyle hizmet etmeye devam edeceğim. Bugün burada göreve geldiğimiz günden bu yana Alanya’ya kazandırdığımız yatırım açılışını ve temel atmasını hep birlikte yapacağız. Alanya üretken belediyecilikle altın çağını yaşıyor. Alanya hak ettiği hizmetleri alıyor. Bu yatırımları hiç kredi kullanmadan öz kaynaklarımızla yaptık. Halkımıza Alanya’da yaşamanın bedelini değil, ayrıcalığını yaşatıyoruz. Bugün büyük yatırımları hayata geçiriyoruz. Alanya’nın 30 yılık özlem duyduğu Teleferik Projesi hayata geçiyor. Park, hayvan bakım merkezi, bitki üretim tesisi, prestij caddeleri, kalker maden ocağını, güneş enerjili santrali ve diğer hizmetlerimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz. Alanya Belediyesi artık cami, okul, kreş yaptıran bir belediye haline geldi” diye konuştu.
'HALKA KAPILARIMIZI AÇTIK'
“Ben yaptım oldu düşüncesi içeren bir yönetim anlayışımız olmadı” diyen Başkan Yücel, “Çözüm üreten, adaletli, hoşgörülü, güler yüzlü, adamı olanın değil hak edenin şeffaf yönetim anlayışını uyguladık. Kırsal merkez gözetmeden her yere eşit şekilde hizmet götürüyoruz. Belediyenin kapısını herkese açtık. Tüm siyasilerle uyum içinde çalıştık. Tüm siyasi partilerimizin meclis üyelerine destekleri için teşekkür ediyorum. Alanya, turizmde yaşadığı sıkıntıya rağmen geleceğe umutla yürümektedir. Alanya, yıllardır hasretle beklediği gibi il olursa hak ettiği değeri de görecektir” dedi.
BAHÇELİ ALANYASPOR ATKISI TAKTI
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bahçeli'ye fotoğrafının yer aldığı su kapağı ile Alanyaspor atkısı takdim etti. Yapılan duanın ardından tesislerin açılışı yapıldı ve temeli atıldı. Bahçeli, programın devamında Tavşandamı'nda kendi adının verildiği yaşam alanının açılışını yaptı. "Devlet Bahçeli Yaşam Alanı" bölgesini gezen Bahçeli, muz lifinden yapılmış eşyaların bulunduğu serginin açılışını yaptı. Burada bir süre dinlenen Bahçeli, amatör bir müzik grubunun seslendirdiği Ferdi Tayfur şarkılarını dinledi. Adının yazılı olduğu tatlının tadına Bakan Bahçeli, daha sonra Alanya Belediyesi tarafından yaptırılan Alaaddin Keykubat Parkı'nın açılış kurdelesini de kesti. Bahçeli, programın ardından Alanya'dan ayrıldı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

24 May 2017 - 16:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber