Dereler ıslah edilecek

AVSALLAR Belediyesi, Avsallar sınırları içindeki Akkaş, Yahyaoğlu ve Kanlı derelerini ıslah etmek için proje çalışmalarına başlıyor.

Mustafa ADIYAMAN Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü, kışın su baskınlarına neden olan ve yazın görüntü kirliliği oluşturan derelerin ıslah edilmesi için DSİ’ye sunmak üzere proje hazırlayacaklarını açıkladı. Görgülü, “Avsallar sınırları içinde kalan üç dere, aşırı yağışlarda taşarak su baskınlarına neden oluyordu. Belediye olarak belli aralıklarla bu derelerin temizliğini yapıyoruz. Ama zaman içinde tekrar kapanıyor, aşırı yağışlarda taşarak etrafındaki yerleşim alanlarında su baskınlarına neden oluyordu. Adı geçen dereler aynı zamanda görüntü kirliliği yaptığından turizme de zarar veriyor. Belediye olarak bu derelerin özellikle turizm alanı içinde kalan bölümlerinin ıslah edilmesi için proje çalışmalarına başlayacağız. Hazırladığımız bu projeyi DSİ Genel Müdürlüğü’ne sunacağız” dedi.

#

03 Haz 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber