CHP’li Süner Akdağ’a sağlık ocağını sordu

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Tayfur Süner, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, Antalya'da konumu gereği kapatılmayıp sağlık merkezine dönüştürülebilecek sağlık ocağı olup olmadığını sordu.

Süner, Bakan Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Antalya'da Aralık ayında başlaması düşünülen Aile Hekimliği uygulaması ile birlikte Gebiz belde merkezinde faaliyet göstermekte olan, 20 köy ve mahalleye hizmet eden Gebiz Sağlık Ocağı'nın kapatılacağını hatırlattı. Bu sağlık ocağının, konumu itibari ile Serik ilçesi ve Antalya merkezdeki hastanelerin yoğunluğunu azalttığını ve 24 saat nöbet sistemiyle de vatandaşları sağlık konusunda rahatlattığını kaydeden Süner, Bakan Akdağ'dan şu sorularına yanıt istedi: “Buradaki sağlık ocağının konumunu, hizmet ettiği alanın büyüklüğünü ve merkeze uzaklığını göz önünde bulundurarak kapatmayıp, sağlık merkezine dönüştürülmesi için bir çalışma yapılabilir mi? Bütün Antalya'da yine konumu gereği önemli olan ve kapatılmayıp, sağlık merkezine dönüştürülebilecek sağlık ocakları var mıdır? Sosyal devlet çerçevesinde, böyle bir uygulama başlatmayı düşünüyor musunuz?”

#

11 Kas 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber