CHP ve MHP’den AK Parti’ye bayram ziyareti

AK Parti’nin Kurban Bayramı dolayısıyla partiler arası bayramlaşmada kabul ettiği ilk heyet CHP, ikinci heyet ise MHP oldu.

AK Parti’nin, Kurban Bayramı dolayısıyla partiler arası bayramlaşması AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Partileri kabul eden heyette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkanı Selçuk Özdağ, Ankara Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meryem Göka, Ankara Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Mallı yer aldı.
İlk kabul, CHP heyeti oldu. CHP heyetinde yer alan CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, toplumsal barışa ihtiyaç duyulduğu dönemde barış ve kardeşliğin çok önemli olduğunu belirterek, dün Kabe’de yaşanan olay nedeniyle de bütün İslam coğrafyasına başsağlığı dilediğini söyledi.

"İNŞALLAH KARDEŞİLİK VESİLE OLUR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, bayramların birlik ve beraberliği sağlamak için vesile olduğunu belirterek, bütün vatandaşları araba sürmeleri konusunda dikkatli olmaya davet etti. Dün, Mina’da şeytan taşlama sırasında yaşanan faciaya değinen Tezcan, bunun bir trajedi olduğunu ifade etti. Şehitleri de yad ettiğini anlatan Tezcan, son zamanlarda birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.
Özdağ, refah seviyesinin artması için parlamentoda yer alan partilerle birlikte çalışması gerektiğine dikkati çekerek, "Devletin dışında zor kullananlar olursa devlet hukuk çerçevesinde gereğini yapar. Biz istiyoruz ki kan akmasın. Farklılıkları zenginlik kabul ederek güçlü bir ekonomimiz olsun. 4 parti beraber yapacağız. Bu bayramda inşallah kardeşlik vesile olur" dedi.
Bayramların siyasetin gergin ve gerilimli anlarından çıkıp daha suhuletle etki verdiğini anlatan Tezcan ise, Türkiye’nin gergin ortamının giderilmesi açısından bayramların fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İKİNCİ PARTİ MHP OLDU
AK Parti’nin Kurban Bayramı dolayısıyla partiler arası bayramlaşmada kabul ettiği ikinci parti MHP oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Kim teröre, teröriste destek veriyorsa hukuk önünde yargılanmalıdır. Siz, o bölgede özerklik ilan edemezsiniz Türkiye buna müsaade etmez. Buna vatandaşlarımız müsaade etmez. Burada HDP’nin dil değişikliği yapması gerekir. PKK’nın silah bırakması gerekir" dedi.
AK Parti’nin, Kurban Bayramı dolayısıyla partiler arası bayramlaşması AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Partileri kabul eden heyette, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkanı Selçuk Özdağ, Ankara Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meryem Göka, Ankara Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Mallı yer aldı.
MHP heyetinde yer alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emir Halil Ayhan, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçasını alıp götürmek istiyorsa bunlarla müzakere olmaması lazım. Bunların tasfiye edilmesi lazım" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Kim teröre, teröriste destek veriyorsa hukuk önünde yargılanmalıdır. Siz, o bölgede özerklik ilan edemezsiniz Türkiye buna müsaade etmez. Buna vatandaşlarımız müsaade etmez. Burada HDP’nin dil değişikliği yapması gerekir. PKK’nın silah bırakması gerekir. Bir müzakere yapılmıyor güvenlik ve özgürlük beraberce yürüsün herkes ortak yaşama iradesini geliştirsin" ifadelerini kullandı.
Ayhan ise, "Çözüm sürecinin buzdolabında bekletilmesini istemiyoruz. Bu nedenle toprağın bir parçasını koparmak isteyenlerle müzakere olmaz" dedi.
(İHA)

25 Eyl 2015 - 10:49 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber