CHP: Sipahioğlu’nun yaptığı yasal değil!

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Erdoğan Toktaş, Başbakan Erdoğan’ın Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e akıl verdiğini üzülerek gördüklerini belirterek, “Oysa ülkemizde harçları ve eğitim olanaklarını protesto eden öğrenciler, işten çıkarılan işçiler, sorunlarını dile getirmek isteyen memurlar, ya da hükümeti protesto eden, sorunlarını dile getirmek isteyen her türlü göstericiler, cop, panzer, basınçlı su ve biber gazı ile silindirle çiğnenmekte, adeta başını kaldıranın başı ezilmektedir.

Alper KUTAY Mısır halkına demokrasi öğüdü veren Başbakan kendi halkına ezme ve sindirme tehdidi yağdırmaktadır. AKP’nin demokrasi anlayışı işte budur” dedi. "HALK BENİ SEÇTİ" DEMEK DEMOKRASİYE YAKIŞMIYOR Açıklamasında, batı girişini açmamakta ısrar eden Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na da yüklenen Toktaş, “Bir belediye başkanı, belediye meclisinin aldığı kararları uygulamak zorundadır. Sipahioğlu ayak diremekte, yetki sorunu çıkararak Trafik Komisyonu’nu adres göstermektedir. Trafik komisyonları meclis kararı kendisine gelmeden bu yönde bir karar veremez. Ancak meclis kararı kendisine gelince olumlu ya da olumsuz görüş bildirir. Olumlu bildirirse sorun yok fakat olumsuz görüş bildirirse bu kez idari yargıda dava konusu olur. Durum bu kadar açık ve net olup başkanın sözlerinin hiçbir önemi yoktur. Ayrıca her ne kadar ‘Halk beni seçti, benim dediğim olacak’ diyorsa da halk aynı zamanda başka sandıkta meclisi de seçmiştir. Dahası Sipahioğlu kendisini seçeni bırakıp başka bir partiye gitmiştir” diye konuştu.

#

10 Şub 2011 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber