CHP'nin iki önerisine ret

CHP'li Demirci, otelciler ve çiftçilerden talep edilen su bedellerinde indirim yapılması yönündeki önerilerinin Antalya BŞB Meclisi'nde reddedildiğini belirtti

Haber: Alper KUTAY
ALANYA
Belediye Meclisi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Şehir Plancısı Erkan Demirci, dün Antalya Büyükşehir Meclisi'nde Alanya'ya ilişkin alınan kararları değerlendirdi. ASAT Genel Kurulu’nun 8. gündem maddesinde otel, motel ve pansiyon su ücret tarifelerinin yeniden düzenlenmesi konusunun karara bağlandığını belirten Demirci, Alanya’daki otel işletmecilerini de yakından ilgilendiren gündem maddesinde İdare Mahkemesi kararı ile iptal edilen 3.5 TL/m3 su bedelinin, 3.49 TL/m3 olarak yeniden düzenlenerek onaylandığını kaydetti. Demirci, ilgili gündem maddesinde CHP Büyükşehir Grubu olarak Türkiye genelinde turizmin çok kötü bir sezon geçirdiği gerekçesiyle turizmcilere destek vermek ve Büyükşehir'in duruşunu göstermek adına en azından bu yıl için su bedelinin konutlar için alınan tarifeden uygulanması yönünde aykırı önerge sunduklarını belirtti.
'OTELCİ VE ÇİFTÇİ MAĞDUR OLUR'
Ancak CHP Grubu'nun önergesinin ASAT Genel Kurulu'nda kabul görmediğini söyleyen Demirci, Büyükşehir Meclisi'nin 7. gündem maddesinde Demirtaş Mahallesi sulama kanalının işletilmesinin Büyükşehir Belediyesi'nce yapılması ve bunun karşılığında su kullanan çiftçilerden 2016 yılında dekar başına toplam 30 TL hizmet bedelinin Temmuz ve Eylül aylarında olmak üzere iki eşit taksitte alınması konusunun görüşüldüğünü belirtti. Bu konuda da tarım sektörünün içinde bulunduğu durumdan dolayı yine sadece bu yıl için sulama bedelinin dekar başına 10 TL olarak uygulanması yönünde aykırı önerge sunduklarını dile getiren Demirci, bu önergenin de kabul edilmeyerek sulama ücretinin dekar başına 30 TL olarak onaylandığını bildirdi. Demirci, ilgili gündem maddesine ilişkin Antalya Büyükşehir Meclisi'nde bir konuşma yaptığını ifade etti.
'DEMİRTAŞ KANALI KÖTÜ DURUMDA'
Demirci, "Demirtaş sulama kanalına ilişkin Alanya Belediye Meclisi'nde de CHP Grubu tarafından konunun gündeme getirildiğini, kanalın mevcut halinin iyi olmadığını, bakımsızlıktan dolayı çatlakların oluştuğunu ve bahçeleri suların bastığını belirterek, kanalın acil olarak onarımdan geçmesi gerektiğini belirttim. Konu hakkında gerekli onarımların yapılacağı sözünü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'den aldım" dedi. Demirci, Büyükşehir Meclisi gündeminin 16 ve 17. maddelerinde yer alan, Toslak Mahallesi’nde Alanya Belediyesi tarafından yapımı düşünülen güneş enerjisine dayalı elektrik üretim santraline ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının onaylanması hususunun da Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun olumlu görüşü doğrultusunda oybirliği ile kabul edildiğini belirtti.
TOSMUR'DA İMAR İŞLEMİ TAMAM
Gündemin 18. maddesinde daha önce Büyükşehir Meclisi tarafından onanmış olan Mahmutlar Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planına askı süresi içerisinde yapılan itirazlar doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliklerine esas 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliklerine askı süresi içerisinde yapılan itirazların da karara bağlandığını bildiren Demirci, "İki itiraz kabul görürken, diğer itirazlar ise reddedildi" diye konuştu. Büyükşehir Meclisi'nin 54. gündem maddesinde Tosmur Mahallesi’nde mahkeme kararı sonucu imar planları iptal edilen bazı parseller için yeniden hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanmasına oybirliği ile karar verildiğini bildiren Demirci, "Alınan kararların Alanya ve Antalya için hayırlı olmasını dilerim" mesajı verdi.

11 Haz 2016 - 19:35 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber