CHP merkez ilçe yönetimi istifa etti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz ve yönetim kurulu üyeleri yeni il yönetimi ile uyumlu çalışamayacakları gerekçesiyle görevlerinden istifa etti. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Eryılmaz, yaptıkları yönetim kurulu toplantısında aldıkları karar neticesinde CHP Merkez ilçe yönetimi olarak istifa ettiklerini kamuoyuna duyurdu

ERYILMAZ 4 yıllık Merkez İlçe Başkanlığı süresi boyunca değişik yönetimlerle birlikte partilerine katkı sunmaya çalıştığını belirterek, “Gümüşhane ölçeğinde özellikle Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmak deveye hendek atlatmak gibi bir durumdur. Bu durum karşısında hiçbir zaman ne şahsi kişiliğimden ödün verdim, nede parti politikalarından. Hayatımın hiçbir döneminde de asla taviz vermeyeceğimi Gümüşhane halkı da çok iyi bilmektedir” dedi.
Eryılmaz, göreve geldiği günden beri partinin üye sayısı ve profili ile şu andaki durumu arasında yüzde 300’lük bir artışın söz konusu olduğunu, Merkez ilçede CHP’nin halkla kucaklaşması ve bütünleşmesi adına bütün materyalleri kullanarak saygınlığını da artırdıklarını kaydetti.
“ÖZELLİKLE İL BAŞKANI VE YÖNETİMİNİN GÖSTERECEĞİ ÇALIŞMALARI BİZZAT ŞAHSIM ADINA TAKİP EDECEĞİM”
Makamdan ve mevkiden hiçbir zaman güç almadığını ve almayacağını vurgulayan Eryılmaz, bundan sonraki süreçlerde de aktif olarak olmasa bile her zaman partisinin çalışmalarının takipçisi olup yanlışlarına "dur" deyip doğrularını destekleyeceğini ve katkı sunacağını söyledi. Eryılmaz “Siyasetin en önemli olmazsa olmazı uyumlu bir ekip çalışmasından geçtiğini bizzat yaşayarak ve tecrübe edenlerdenim. Şu andaki il örgütüyle uyumlu çalışma yapamayacağımız kanısı bizde hasıl olmuştur. Bu çerçevede partimizin zarar görmemesi adına bu kararı almış bulunmaktayız. Kimse zannetmesin ki 'meydan boştur'. Özellikle İl Başkanı ve yönetiminin göstereceği çalışmaları bizzat şahsım adına takip edeceğim. Bundan önceki süreçlerde İl Başkanının izlemiş olduğu politikaları ve yöntemleri kesinlikle tasvip etmemekteyim. Siyaseti Cumhuriyet Halk Partisi örgütü anlayışıyla sürdüreceğimi bilmelerini ve buna göre hassasiyetle çalışmalarını yapacaklarını umut ediyorum. Siyasi kariyerim boyunca ve özel hayatımda dahil olmak üzere hiçbir menfaat ve çıkar ilişkileri içerisinde bulunmadım. Bulunanları da en ağır şekilde itham edeceğimin bilinmesini de buradan kamuoyu ile paylaşmak isterim. İnşallah bu saydığım unsurlar cereyan etmez ve partimizi hep birlikte hak ettiği yere taşımayı başarırız” ifadelerini kullandı.
Öte yandan CHP'nin 20 Aralık 2015 tarihinde yapılan il kongresinde mevcut başkan Eda Akagün Çubukçu ile Bedri Ağaç arasında yarış yaşanmış, kullanılan 53 oyun 30'unu alan Bedri Ağaç İl Başkanı seçilmişti.

17 Mar 2016 - 09:58 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber