CHP'li Takavüt'ten ekonomi açıklaması

Karamsar bir tablo çizen CHP'li Takavüt, "Ülke resmen batıyor ama kimsenin umurunda değil" diye konuştu

Haber: Alper KUTAY
CUMHURİYET
Halk Partisi (CHP) haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı sonrası gündemi değerlendiren CHP İlçe Başkanı Ali Takavüt, Alanya'daki dükkan kiralarının Dolar veya Euro üzerinden belirlendiğini belirterek, "Yüzlerce esnaf kirasını ödeyemiyor ve tahliyeler başladı. İşyerleri boşaltılıyor, biz de görüyoruz. Her yerde 'Kiralık dükkan' afişleri var. Her gün neredeyse 1-2 dükkan boşalıyor. Ben meslek odası başkanlarını göreve çağırıyorum. Üyelerinin bu tür sorunlarına biraz daha eğilsinler, bu meseleyi ülke gündemine taşısınlar. Dolar ve Euro bazında kira ödenmeyecekse buna aracılık etsinler. Esnafın mağduriyetini giderelim. CHP olarak üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya, elimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.
'ALANYA İÇİN İYİ HABER DEĞİL'
Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır'ın, 2017'nin 2016'dan daha kötü olacağını söylediğini anımsatan Takavüt, "Kendisi şimdiden tespit yapıyor. Bu özellikle ekonomik lokomotifi turizm olan Alanya için iyi bir haber değil. AKP Hükümeti'nden beklentilerimiz var. Buradan çağrı yapıyoruz. 2016 ve 2017 Kurumlar Vergisi ödeme faizlerinde ve SGK ödemelerinde ertelemeye gidilmesini ve yeni bir yapılandırma ile taksitlendirilmesini istiyoruz. Bankalar ucuz faiz ve uzun süreli yapılandırmaları artık yapmıyor. İşletmelere kredi açmıyor. Meslek odaları aracılık yapıp kendi üyelerinin bankalarla olan problemlerinde veya kredi kullanma konularında yardımcı olsunlar. Bunlar hayati önem taşıyan konular. Her şeyi güllük gülistanlık gösterenler, 'Ekonomi iyiye gidiyor. Her şey daha da güzel olacak' diyenler açıklama yapsın" diye konuştu.
PARTİLERE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
"Kendimizi kandırmaya gerek yok. Ekonomi iyiye gitmiyor" diyen Takavüt, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ekonomi çöküş içerisinde. Atatürk, 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça, o ülke bağımsızlığını koruyamaz' demiştir. Şu anda biz neredeyse o duruma düştük. Tüm partiler bir araya gelmeli, bu krizin aşılması için fikir alışverişi yapmalıdır. 'Ben yaptım oldu bitti. En iyisini biz biliriz' demekle bu işler olmaz. 2011'de temeli atılan Dim Barajı Uğrak Sulama Suyu Projesi 2013 Haziran'ında teslim edilecekti. Şu anda 2016 Aralık ayındayız. Dim Çayı Barajı'ndan Kargıcak'a kadar bir hat var. Kargıcak'tan sonra Uğrak'a kadar sulama suyu ile ilgili bir proje var.
'BU PROJE NE ZAMAN BİTECEK'
Şu anda Dim Çayı Barajı'ndan Kargıcak'a kadar olan mesafe 17 kilometre. Bir araştırma yaptık. Daha orada 5 kilometrelik bir hat bile döşenmemiş. Uğrak'a kadar olan mesafe 50 kilometreden aşağı değil. Daha 17 kilometrelik bir sulama hattının 5 kilometresi bitmemişken, bu işin tamamı ne zaman bitecek? Uğrak bölgesindeki muza yönelik kapalı sera çiftçileri bu konuda rahatsız. Susuzluk had safhaya ulaşıyor. Mayıs'ta daraltılmış bir Danışma Kurulu Toplantısı yapmıştık. 10 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) 'İkinci Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı' yapacağız. Bu toplantıya tüm üyelerimizi davet ediyoruz."

07 Ara 2016 - 20:37 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber