CHP'li meclis üyesi Demirci uyardı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'da yaptığı ulaşım çalışmalarının rasyonel olmadığını söyleyen CHP'li Demirci, "Şu an yapılan çalışmalar, seneye Alanya trafiğini daha da karmaşık hale getirecektir" dedi.

Haber: Alper KUTAY

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi ve Alanya Belediye Meclisi Üyesi CHP'li Şehir Plancısı Erkan Demirci, Büyükşehir Meclisi'nde, aralarında Alanya'nın da bulunduğu Antalya'nın 19 ilçesinin Ulaşım Ana Planı'nın masaya yatırıldığını söyleyerek kamuoyunu bilgilendirdi. Planın Büyükşehir Yasası'na uygun olmadığının bir kez daha net bir şekilde ortaya çıktığını söyleyen Demirci, "Yaya, bisiklet, özel araç ve toplu taşıma sisteminin ve bu sistemin ihtiyacı olan yolların Büyükşehir Yasası kapsamında bütün olarak planlanması, sorunların tespiti ve çözümü gerekirken, coğrafyanın büyüklüğü, Alanya gibi merkez dışındaki ilçelerin ulaşım sorunlarının öncelikli kabul edilmemesi, bu ilçelerin sorun ve taleplerinin yeterince bilinmemesi gibi bir takım sebeplerle Ulaşım Master Planı'nın 5 merkez ilçeyle, kısmen Serik ve Kemer dahil edilerek hazırlandığını üzülerek gördük" dedi.
'HANİ ALANYA'YI DA KAPSIYORDU?'
2.5 yıl önce Ulaşım Master Planı'nın yapılması Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme geldiğinde bu planın il bütününde mi yoksa merkezde mi yapılacağını şahsen kendisinin sorduğunu ve "İl bütününde yapılacak" yanıtını aldığını belirten Demirci, "Aradan yaklaşık 2.5 yıl geçtikten sonra bizlere sunumu yapılan planın sadece merkezi kapsadığını görünce Alanya adına hayal kırıklığı yaşadım. Alanya'nın gün geçtikçe çığ gibi büyüyen ulaşım sorunlarının çözümü için henüz Büyükşehir Belediyesi'nin bir projeksiyonunun olmadığı net olarak ortaya çıkmıştır. Alanya'da Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan ulaşım çalışmaları geçici olarak doğu-batı trafiğini rahatlatacak, ancak kuzey-güney geçişlerini sıkıntıya sokacaktır. Telekom Kavşağı'nda doğu-batı yönünde hızlanan trafik, Yayla Yolu Kavşağı'ndaki ışıklarda bekleyen araç sayısının iki katına çıkmasına yol açacak, trafik bu noktada kilitlenecektir" diye konuştu.
'KUZEY ALANYA TRAFİĞİ SIKIŞACAK'
Demirci, açıklamasına şöyle devam etti: "Doğu-batı trafiği bu noktada rahatlarken, kuzey-güney geçişleriyle, Çevreyolu'ndan Sugözü Mahallesi'ne ve Toptancı Hali'ne bağlantı yollarında sıkışmaların yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Benzer şekilde Hasbahçe Kavşağı'nın yeni istikametinin ucu Cikcilli Mahallesi Gümüşdere'de kapalı olduğu için, Doğu Çevreyolu açılıncaya kadar yeni köprü kullanılamayacak, trafik Devlet Hastanesi Kavşağı'na doğru tek şeritten akacağından içinden çıkılamaz hale gelecektir. Üstelik Hacet'ten Hasbahçe'ye çıkış güzergahı, yapılan köprü nedeniyle kapanacağından, araçlar Hasbahçe bağlantı noktasını geçtikten sonra köprünün altından 'U' dönüşü yaparak geri dönmek suretiyle Hasbahçe'ye ulaşmak zorunda kalacaktır. Bu da ilave trafik ışığı ve trafik yükü getirecektir. Oysa Çevreyolu trafiğinin Dinek Kavşağı'ndan itibaren bütün olarak analiz edilmesi, toplu taşım aksları, durakları, kuzey-güney Alanya katılım ve kavşak noktaları, kent içi diğer trafik akslarıyla entegre edilerek çözüm üretilmesi doğru planlama yaklaşımı olacaktır.
'BUNU GÖRMEK İÇİN UZMANLIK GEREKMEZ'
Bu çözümlerin de üretilebilmesi için ulaşım ana planının bir an önce yapılması elzemdir. Tüm bunları görmek için uzman olmaya gerek yoktur. Antalya Çevreyolu bunun en somut örneğidir. Antalya Çevreyolu üzerinde Altınova Kavşağı'ndan itibaren, Çallı Kavşağı'na kadar üst geçiş köprüleri yapılmıştır. Bu köprüler doğu-batı istikametinde trafiği kısmen rahatlatmasına rağmen, kenti adeta kale duvarı gibi ikiye bölmüş, trafiğin yüksek olduğu saatlerde kuzey-güney geçişlerinin kilitlenmesine sebep olmuştur. Bu zihniyetin devamı halinde tüm bunların Alanya'da da yaşanması sürpriz olmayacak, Ulaşım Master Planı yapılmadan ortaya konulan çözümler geçici olmaktan öte gidemeyecektir."

26 May 2017 - 15:31 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber