CHP'den yeni plan

CHP, önümüzdeki dönemde anayasa değişikliğine ilişkin uyum yasalarının gelmesi beklenen TBMM'de "etkin bir muhalefet" yapmayı planlıyor.

EDİNİLEN bilgiye göre, "halk oylamasının sonuçlarını  kabul etmediğini" açıklayan CHP, demokratik tepkilerini her alanda yükseltmek  için "düğmeye" bastı. Bu kapsamda, TBMM'deki "etkin muhalefetini" daha da artıracak olan  parti, "anayasa değişikliğinin kabul edilemez olduğunu" her fırsatta dile  getirecek. Halk oylamasının ardından yaptığı toplantılarla gelecek dönemdeki  stratejisini netleştirmeye çalışan CHP, uyum yasalarına karşı net bir tavır  ortaya koyacak.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Sekreteri  Kamil Okyay Sındır, anayasa değişikliğine ilişkin uyum yasalarının TBMM'ye mi  geleceğinin yoksa kanun hükmünde kararname (KHK) ile mi çıkarılacağının henüz  belli olmadığını söyledi.

 Hukuksuzlukların yaşandığı halk oylamasını kabul etmelerinin mümkün  olmadığını savunan Sındır, buna karşı etkin, güçlü bir tepki ortaya koyacaklarını  ifade etti. Sındır, Meclis çalışmalarında ana muhalefet partisi olarak üzerlerine  düşen görevi layıkıyla, en iyi şekilde yerine getireceklerini vurguladı.

"Demokratik haklarımızı kararlılıkla kullanacağız"

 Sındır, bu süreçte, kararlı ve ilkeli bir tavır içerisinde  olacaklarını, Meclis kürsüsünü milyonların sesi olarak kullanacaklarını dile  getirerek, "Bütün demokratik haklarımızı en kararlı şekilde kullanacağız.  Mecliste muhalefet görevimizi yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi  olmasın. Milletin iradesini, milli egemenliği temsil eden TBMM'de, üzerimize  düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğiz." dedi.

 CHP'nin, halk oylaması sonrasındaki gelişmelerle ilgili yol haritasını  belirlemek üzere toplantılar yaptığını anımsatan Sındır, gelecek günlerde de bu  toplantıların devam edeceğini belirtti.

Bu kapsamda, uyum yasalarına yönelik stratejinin de netleleşeceğine  değinen Sındır, "Ana muhalefet olarak, milyonların üzerimize yüklediği  sorumluluğu çok iyi biliyoruz ve bu görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz.  Referandumun meşru olmadığını, anayasa değişikliğinin 'cumhurbaşkanlığı hükümet  sistemi' adı altında tek adamlığa yol açacağını düşünüyorsak buna itirazımızı en  etkin şekilde, kürsü hakkımızı sonuna kadar kullanarak yerine getirmeliyiz. Bunu  yapacağımızdan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın." ifadesini kullandı.

25 Nis 2017 - 11:52 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber