CHP'den Türel'e çağrı

AKP'li Türel'e seslenen CHP'li Takavüt, "Alanya'nın hakkı olan mesire alanlarını Alanya'ya teslim et" dedi.

Haber: Alper KUTAY

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı, İlçe Başkanı Ali Takavüt başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya; Alanya Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci ile Mehmet Kural da katıldı. 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Referandumu sürecinin başladığını söyleyen Takavüt, "Biz de aktif olarak çalışmaya başladık. Referandum sürecinin çok güzel bir şekilde olması, insanların aşağılanmaması, horlanmaması ve çalışmamızın bir bayram havası içinde geçmesini söylemiştik ancak bir haftalık süre içerisinde daha sahaya inmeden diğer bazı arkadaşların acımasızca eleştirilere başladıkları ve ortamı gerdikleri görülüyor" dedi.
'SAHAYA İNİP ÇALIŞIYORUZ'
CHP'nin hiçbir zaman için vatandaşa yalan söylemediğini ve abartmadığını ifade eden Takavüt, "Referanduma sunulacak anayasanın maddelerini tek tek vatandaşa anlatmaya çalışıyoruz. 'Evet' derseniz neler getiriyor, bunu izah ediyoruz. Evet'in karşılığında ilerleyen yıllarda nelerle karşılaşacağız? Bu yasanın içindekileri anlatmaya çalışıyoruz. Vatandaş söylediklerimizi değerlendirecek, sandıkta vicdanlarının sesini dinleyerek harekete edecektir. Bu ülke bizim. Eğer söz konusu bayrağı sevmekse, iddia ediyoruz, bayrağı bizden daha çok seveni tanımıyoruz" diye konuştu.
'MİLLİYETÇİLİK 6 OK'TA VAR'
Takavüt, açıklamasına şöyle devam etti: "Söz konusu milleti sevmekse, biz de milleti seviyoruz. Mevzu vatanı sevmekse bu vatan için canımızı bile veririz. Bu nedenle bu kadar da milliyetçiyiz. Milliyetçilik hiç kimsenin tekelinde değil. CHP'nin 6 okunun biri milliyetçiliği ifade ediyor. Bahsettiğim şeylerin içerisinde tüm bu saydıklarımın hepsi var. Burada biz hep şunu savunduk. Siyasetin okullara, ibadethanelere ve kışlalara girmesini istemiyoruz. Bundan doğal ne olabilir? Oralar mabetlerimiz ve saygı duyacağımız yerler. 'Buralara siyaset girmesin' diyoruz ancak görüyoruz ki daha sahaya inmeden kendisine vazife çıkaran kimi imamlar, kimi Diyanet İşleri'nden sorumlu kişiler ve kimi kaymakamlar kendilerine vazife çıkarıp 'Evet' kampanyası yapıyorlar.
ALANYALI SİYASİLERE ÇAĞRI
Bu bahsettiğim kişilerin vatandaşı germeye hakkı yok. Tekrar vurguluyoruz. Ülkemizi ve bayrağımızı seviyoruz. Üniter devlet yapısının korunmasını istiyoruz. Bu nedenle referandum sürecinin düğün ve bayram havası içerisinde geçmesini istiyoruz. Buradan Alanya'da siyaset yapan arkadaşlarıma çağrı yapıyorum. Elbet onlar da hassas davranıyorlar, davranmalılar. Hiç kimsenin onuruyla, şerefiyle, sandıkta 'Hayır' oyu verecek olanları öteleyerek siyaset yapmayalım. Bizler de 'Evet' verecekleri öteleyerek siyaset yapmayacağız. Çünkü bu anayasa ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bile cumhurbaşkanı seçilecek olsa ona da karşıyız. Bu kadar iddialı konuşuyoruz."
'ALANYA'NIN MALI ALANYA'NIN OLSUN'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e de seslenen Takavüt, "Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Alanya'nın mesire alanlarının Alanya Belediyesi'ne verilmesi konusunda ısrarcı olduk. Fakat Türel'in bu yerleri daha sonra Alanya'ya vereceğini söylediler. Şimdi bekliyoruz. Alanya sınırları içerisinde olan mesire yerlerini lütfen Alanya Belediyesi'ne verin" dedi.

22 Şub 2017 - 17:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber