Çavuşoğlu'ndan Romanya çıkarması

AVRUPA Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya ziyaretinin ilk gününde, Tulcea şehrinde Romanya Müslüman Toplumu lideri ve Türk Birliği temsilcileriyle bir araya geldi.

Çavuşoğlu'nun makamından yapılan yazılı açıklamada, Romanya'nın Tulcea şehrinde temaslarda bulunan Çavuşoğlu'nun, Romanya Demokrat Türk Birliği Temsilcileri ile bir araya geldiği ve bu ülkede yaşayan Türk azınlığın sorunlarını dinlediği belirtildi. Şehirdeki Osmanlı döneminden kalma Aziziye Camisi’ni ziyaret eden Çavuşoğlu, daha sonra onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. DİNLER ARASI DİYALOG GELİŞMELİDİR Tulcea şehri yerel yöneticileri, Romanya Müslüman Toplumu lideri, Romanya'da yaşayan Türk azınlığın parlamentodaki temsilcisi, AKPM Romanya Delegasyonu Temsilcisi, Romanya'nın Strazburg Büyükelçisi, Türkiye'nin Köstence Başkonsolosu ve Tulcea Bölgesi Başpiskoposu’nun katıldığı akşam yemeğinde konuşan AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Romanya'da farklı dinlerin bir arada barış içinde yaşıyor olmasını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Çavuşoğlu, “Dinler ve kültürler arası diyalogun gelişmesi, AKPM Başkanı olarak benim de önceliklerim arasındadır. Bu alandaki görüş ve düşüncelerimizi sürekli ifade etmekle birlikte, haziran ayında Brezilya'da düzenlenen BM Medeniyetler İttifakı toplantısında bütün dünyayla paylaştık. Avrupa'da İslamofobinin ve ırkçı eylemlerin artış sürecinde olduğu bugünlerde, Tulcea'daki huzur, hoşgörü ve barış ortamının bütün Avrupa'ya örnek olmasını dilerim” dedi. ROMEN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK Romanya'ya 29 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında resmi ziyarette bulunan AKPM Başkanı Çavuşoğlu'nun, bugün Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, Parlamento Başkanı Roberta Alma Anastase, Senato Başkanı Mircea Geoana, Dışişleri Bakanı Teodor Baconschi ve Romanya Ortodoks Kilisesi Ruhani lideri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

#

01 Eyl 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber