Çavuşoğlu’ndan ‘İran’ çıkarması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif'le bir araya geldi

ALANYALIDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'da temaslarda bulunmak üzere gittiği başkent Tahran'da İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif'le görüştü. Bakan Çavuşoğlu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ve Meclis Başkanı Ali Laricani'yle de bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, “Suriye'nin istikrara kavuşması için ve bölgenin istikrara ve güvenliğe kavuşması için bundan sonraki süreçte İran'la yakın çalışma arzusundayız” dedi. Temasları kapsamında İranlı mevkidaşı Zarif'le görüşen Bakan Çavuşoğlu, basın toplantısında, “Değerli kardeşim, Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i de bir kez daha görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Kendisiyle New York'ta ve Pekin'de görüşmüştük ve çok verimli ikili görüşmeler gerçekleştirmiştik. Bugünkü toplantımızda da gerek baş başa, gerekse heyetler arasındaki görüşmede birçok konuyu değerlendirdik” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İRAN’A GİDECEK

İran ve Türkiye arasında üst düzey ziyaretlere çok önem verdiklerini ve ilişkilerin daha da gelişmesine, güçlenmesine vesile olduğunu gördüklerini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2015 yılının ilk aylarında Sayın Cumhurbaşkanı Ruhani'nin 9-10 Haziran 2014'te Türkiye'ye yaptığı ziyarete mukabele etmek üzere İran'a bir ziyaret gerçekleştirecektir. Kardeşim Zarif'in de söylediği gibi Yüksek Düzeyli İstişare Toplantısı’nın ikincisini de gerçekleştireceğiz ve birçok konuyu ele alacağız. Bugünkü görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi değerlendirdik. Özellikle mükemmel siyasi ilişkilerimizle beraber ikili ticaretimizin de daha ileri noktaya götürülmesi yönünde kararlılığımızı teyit ettik. Geçtiğimiz yıl ticaret hacmimizde biraz düşüş oldu, aslında liderlerimizin ortak hedefi 30 milyar dolara ulaşmaktır. Ama biz alacağımız tedbirlerle bu hedefe doğru ilerleyebileceğimize inanıyoruz” dedi.

17 Ara 2014 - 15:49 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber