Çavuşoğlu'nun ilginç üniversite anısı

Kemer'de konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Üniversitede sakal yasağına karşı çıkıp okula sakallı gittim. Hoca, 'Mevlüt, sen niye sakal bırakıyorsun, yasak değil mi?' dedi. Ben de 'Yasaklara karşıyım' deyince aferin aldım" dedi.

Haber: Alper KUTAY

ALANYALI Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kemer’de muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Programa AKP Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de katıldı. Bakan Çavuşoğlu, Avrupa’nın da Atatürk’ü kullanmaya başladığını söyleyerek, “O kadar düştüler ki, Atatürk’ü kullanmaya başladılar. Atatürk’ün gösterdiği hedeflere en çok AKP döneminde ulaşılmaya çalışılmıştır. Buna İsmet İnönü dönemi de dahil. Şimdi Bild Gazetesi de dahil, Atatürk üzerinden gidiyor. Atatürk olsa ‘Hayır derdi' diyor Bild Gazetesi. Biz Almanya’da o kadar vatandaşımız olmasına rağmen 'Merkel’e oy verin, şuna vermeyin' diyor muyuz? Niye karışalım” diye konuştu.
'TURİZM SEKTÖRÜ RAHAT OLSUN'
Turizmin önündeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Geçen sene Rusya ile yaşanan olaylardan dolayı turist sayısı azaldı. Bu sene yapılan rezervasyonlarda iyiye gidiş olduğunu görüyoruz. Ukrayna’dan gelen turist sayısında artış var. Kimlikle giriş konusunda Ukrayna hükümeti ile imzalama var. Havaalanlarında önlemleri alıyoruz. Kimliklerin okunması için çalışmalar devam ediyor. Ukrayna’da vatandaşların yüzde 30’unun pasaportu var. Geçen sene yüzde 48 artış oldu. İlerleyen zamanlarda daha da artış bekliyoruz. 55 milyon nüfuslu bir ülke. Başka ülkelere gidenler oradan memnun kalmadılar. Antalya, Kemer’i aradılar” dedi.
'KİMSE KİMSEYE KARIŞMAMALI'
Dün Antalya’nın merkezinde "Evet" diyen başörtülü bir kıza saldırıldığı konusuna da değinen Bakan Çavuşoğlu, “Laiklik diyorlar. Senin laiklik düşüncen ne? Dün Antalya’nın merkezinde bunların laiklik anlayışını gördük. Geliyor, 'Evet' diyen kardeşlerimize saldırıyor. ‘Evet’ diyen başörtülü kardeşimizin örtüsünü açmaya çalışıyor. İsteyen istediği gibi giyinsin. Biz 15 yıllık hükümetimiz döneminde bir şey demedik. Benim ailemde başı açık ve kapalı olanlar var. Biz aile içinde bunun için birbirimize mi saldıracağız. Laikliğin tanımı şudur. Din ve devlet işleri ayrıdır. Devlet herkesin inancının garantisidir. Bugüne kadar böyle miydi? Başörtüsü takıyorsun, okula gitme. Ben siyasalda okuyordum, yabancılarda sakal bırakınca serbest, bize gelince yasaktı. Ben de yasağa karşı çıktım ve okula sakallı gidiyordum. Hocam geldi, 'Mevlüt, sen niye sakal bırakıyorsun, yasak değil mi?' dedi. Ben de, 'Hocam, ben yasaklara karşıyım' dedim. Hocam da bana 'Aferin' dedi" açıklaması yaptı.

İLGİLİ HABERLER

Bakan Çavuşoğlu son anket sonuçlarını açıkladı

27 Mar 2017 - 18:15 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber