Çavuşoğlu'ndan AKPM kararına tepki

AKPM'nin Türkiye'ye yönelik "siyasi denetim" kararının siyasi olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Bu karar Türkiye'yi cezalandırmak için alındı. Bu karardan sonra AKPM bizden aynı işbirliğini göremeyecektir" dedi

Haber: Alper KUTAY

ALANYALI Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ziyaret gerçekleştirdiği Özbekistan'da temaslarına başladı. Bakan Çavuşoğlu, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Özbek mevkidaşı Abdülaziz Kamilov ve Özbekistan Senatosu Başkanı Birinci Yardımcısı Sadık Safayev ile görüştü. Görüşmelere dair Bakan Çavuşoğlu şu mesajları paylaştı: "Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından kabulümüzde Özbekistan'la ilişkilerimizi daha geliştirme hususunu ele aldık. Özbekistan Dışişleri Bakanı Kamilov ile Türkiye Özbekistan ilişkileri ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye Özbekistan Dışişleri Bakanlıkları arasındaki temasları güçlendirmek üzere mevkidaşım Kamilov'la bir işbirliği programı imzaladık. Özbekistan Dışişleri Bakanı Kamilov'la ortak basın toplantısında, Taşkent'teki temaslarımız hakkında basını bilgilendirdik. Taşkent'teki temaslarımıza Özbekistan Senatosu Başkanı Birinci Yardımcısı Sadık Safayev ile görüşmemizle devam ettik."
'HAREKAT İÇİN ABD'Yİ BİLGİLENDİRDİK'
Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı PYD'ye yönelik hava harekatıyla ilgili konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Son zamanlarda da bu bölgede operasyon yapacağımızı, bizzat müttefikimiz Amerika Birleşik Devletleri'ne bildirdik ve askerlerini belli bir çizginin ötesine, yani sınırımızdan 20-30 kilometre güneye çekmelerini kendilerine de söyledik. Ayrıca bu operasyondan iki saat önce de bu aramızdaki anlaşmanın vurguladığı gibi ya da anlaşma gereği Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya ile burada operasyon yapacağımızın bilgisini paylaştık" dedi.
'AKPM'NİN YAPTIĞI ÇOK YANLIŞ'
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM)  Türkiye'ye yönelik "siyasi denetim" kararının siyasi olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, bu kararın  Türkiye'yi cezalandırmak için alındığını, bu karardan sonra Parlamenter Meclis'in aynı işbirliğini göremeyeceğini kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye ile ilgili aldığınız kararlar dengeli ise biz buna saygı duyarız, bundan da faydalanırız ama kasıtlı kararlar aldığınız zaman, yanlış raporlar yazdığınız zaman biz bunu dikkate almayız. Burada saygı göstermeyiz" diye konuştu. Türkiye'nin bugüne kadar Avrupa Konseyi ile her zaman yakın işbirliği içinde olduğunu ve konseyin tavsiyelerini dikkate aldığını anımsatan Bakan Çavuşoğlu, son alınan kararın, bundan sonraki işbirliğini zayıflatan bir adım olduğunu bildirdi.

26 Nis 2017 - 23:48 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber