Çavuşoğlu mesaiye Anıtkabir ile başladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer bakanlarla birlikte 'Bakanlar Kurulu' toplantısı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti

Haber: Alper KUTAY
BAŞBAKAN
Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet üyeleriyle beraber Anıtkabir'i ziyaret etti. Davutoğlu, 64. Hükümet üyeleriyle Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e gitti. Başbakan Davutoğlu'nun Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra, aralarında Alanyalı Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bulunduğu Davutoğlu başkanlığındaki heyet, mozoleye çıkan merdivenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi, buradan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başbakan Davutoğlu, deftere şunları yazdı: "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Komutan, Türkiye Cumhuriyeti 64. Hükümeti görevine başlamış bulunmaktadır. Cumhuriyetimizi evrensel değerler doğrultusunda korumaya ve yüceltmeye hükümet üyelerimizle birlikte devam edecek, her kayıt ve şartta milletimizden aldığımız kutlu emanete layık olmanın şuuru içinde hareket edeceğiz.

'KARDEŞLİK RUHU HAKİM OLACAK'

Ana hedefimiz, halkı barış içinde yaşayan huzurlu, müreffeh, itibarlı bir Türkiye idealidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizi kardeşlik ruhu, birlik ve bütünlük anlayışı çerçevesinde geleceğe taşımanın demokrasimizi ve hukukumuzu daha ileri seviyelere ulaştırmanın kararlılığı içindeyiz. Demokrasimizi her alanda ilerletme istikametindeki çabalarımız bütün vatandaşlarımızın onurlu insanlar olarak yaşamalarını temin edecek, sosyal devlet politikaları da tekemmül edecektir. Bu yoldaki kararlılığımız milletten almış olduğumuz güç ve özgüvende bir kez daha pekişmiş olup, ülkemizi 21. asrın güçlü ve lider ülkelerinden biri yapmaya yönelik mücadelemizi aynı şuur ve hassasiyetle sürdürmeyi kendimize bir borç biliriz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. Hükümeti adına minnet ve şükranla arz ederim." 

29 Kas 2015 - 16:24 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber