Çavuşoğlu ile Uludağ Romanya’da

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, bir dizi resmi temasta bulunmak üzere 6 kişilik bir heyetle Romanya'ya gitti. Heyette, Büyükşehir Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ ile eski Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu da var

BAŞKAN Tütüncü'nün iki gün sürecek olan Romanya programı, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın kabulü ile başladı. Başkan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği olarak belediye başkanlarının uluslararası deneyimlerime katkı sağlamak istediklerini belirterek, “Uluslararası ziyaretleri, ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlaması ve yöneticilerin vizyonunun gelişmesi bakımından önemli buluyorum” dedi. Başkan Hakan Tütüncü, Romanya'da yapacakları resmi görüşmelerin geleceğe dönük güzel adımlar atılmasına vesile olacağını da kaydetti. Heyette ayrıca, 2009-2014 yılları arasında Alanya’nın Emişbeleni Belediye Başkanı olan ve 30 Mart 2014’ten sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı olarak görev yapan Nurettin Uludağile 2009-2014 yılları arasında Alanya’nın Türkler Belediye Başkanı olan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kardeşi Hayri Çavuşoğlu da yer alıyor.

İKİ ÜLKE BELEDİYELERİ KÖPRÜ KURACAK

Başkan Tütüncü görüşmelerde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz aylarda kendisini ziyaret eden Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florıan Dudu'nun, iki ülke belediyeleri arasında bir iletişim başlatılmasının yararlı olacağını ifade ettiğini anımsattı. Bükreş Valisi Paul Nicolae Petrovan'la da görüşen Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra 350 üyesi olan Romanya-Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası'nın onurlarına verdiği akşam yemeğine katıldı. Başkan Tütüncü, Romanya'nın işadamları ve belediye başkanlarıyla iki ülke yerel yetimleri arasında yapılabilecek ortak çalışmalar ve ticari ilişkilerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Başkan Tütüncü, yemekte Erasmus Programı ile Romanya'ya eğitime giden Antalyalı öğrencilerle de sohbet etti.

18 Ara 2014 - 17:16 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber