Çavuşoğlu hangi İl'den aday adayı

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün resmen başvurdu ve 'Antalya Milletvekili Aday Adayı' oldu.

2002'DE

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Antalya Milletvekili seçilen, 2007 ve 2011 Genel Seçimleri'nde de milletvekili olunca AKP tüzüğündeki 3 Dönem Kuralı gereği 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi aday adayı gösterilmeyen Mevlüt Çavuşoğlu, bugün resmen 4. kez Antalya Milletvekili Aday Adayı oldu. Aynı zamanda Kurucular Kurulu Üyesi olduğu AKP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra Avrupa Birliği Bakanı ve son olarak Dışişleri Bakanı olarak Kabine'de görev alan Çavuşoğlu, 1 Kasım'da Erken Seçim kararı alınması ve akabinde Geçici Seçim Hükümeti kurulması üzerine yeni Kabine'de görev alamamıştı.

BUGÜN RESMEN BAŞVURDU

Bir yakınının cenaze töreni için önceki gün doğup büyüdüğü Alanya'nın Türkler Mahallesi'ne gelen Çavuşoğlu'nun bugün Antalya İl Teşkilatı'na 'Milletvekili Aday Adaylığı' başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Böylece "Çavuşoğlu hangi İl'den aday adayı olacak?" soruları da yanıt bulmuş oldu. Çavuşoğlu'nun Antalya 1. sıradan aday gösterilmesinin kesin olduğu, bu nedenle 7 Haziran'ın 1. sıra adayı olan ve seçilen Antalya Milletvekili Lütfi Elvan ile 5. sıradan seçime girip kazanan Sena Nur Çelik'in AKP Genel Merkezi'nce nasıl değerlendirilecekleri de merak konusu oldu.

03 Eyl 2015 - 15:35 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber